Sindicatul Omnia din ANP cere demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă

 

Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) cere demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă, în urma tentativei de viol asupra unei angajate a închisorii, precum şi măsuri de protecţie pentru personalul din unităţile de detenţie, susţinând că protecţia angajaţilor ”este o glumă sinistră”.

Totodată, sindicaliştii amintesc şi că ”au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii” închisorii din Constanţa, cazul cel mai recent fiind al unui ”deţinut favorizat care părăsea când voia punctul de lucru fără să se ştie ce face”.

Sindicaliştii susţin, printr-un comunicat publicat vineri, că incidentul de la Penitenciarul Poarta Albă, unde o angajată a fost sechestrată în baie de către doi deţinuţi care intenţionau să o agreseze sexual, a fost posibil deoarece managementul tolerează abuzurile, personalul din închisori nu este suficient şi nici mijloace pentru protecţia angajaţilor nu există.

Potrivit sindicaliştilor, la Penitenciarul Poarta Albă mai sunt necesari 280 de angajaţi, însă, situaţia este similară şi în celelalte unităţi de detenţie.

”Aproximativ 280 de posturi mai sunt necesare, conform estimărilor ANP, pentru a putea fi asigurate în condiţii optime misiunile la Penitenciarul Poarta Albă. Altfel grozăvii ca cea de ieri se pot întâmpla oriunde şi oricând din lipsa personalului care să asigure toate activităţile în condiţii de siguranţă pentru personal şi pentru persoanele deţinute. Şi acest aspect ar fi trebuit să fie o prioritate pentru conducerile Ministerului Justiţiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Penitenciarului Poarta Albă”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?