Sindicatele din Poliţie, scandal înainte de protestele anunţate (VIDEO)

Scandal între liderii de sindicat din Ministerul de Interne, înaintea mitingului anunțat pentru data de 24 martie. Totul a pornit de la banii necesari organizării. Dialogul pe care aceștia l-au purtat pe o rețea de socializare, presărat cu ironii și acuzații, apare pe pagina de mail a sindicatului Europol. Totul a pornit de la postarea unei discuţii pe un grup de socializare, între Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului poliţiştilor şi personalului contractual din M.A.I şi alţi lideri de sindicat.

Coarnă Dumitru: Orice acțiune costă. Trebuie achitate transportul, diurna, etc.

Surugiu Iulian: Eu am zis să vorbim doar de acțiunea asta! Și să respectăm ce convenim!!! Atât. Fără amănunte! 

Coarnă Dumitru: Stabilim împreună. Se deschide un cont comun și se rezolvă. 

Emil Pășcuț: Am înțeles că plătim anumite cheltuieli centralizate… și restul sunt cheltuieli de teritoriu… pe care ni le suportăm singuri... Acum facem un fond comun? Pentru ce?

Coarnă Dumitru: Pentru că totul costă…

Discuţia a fost postată pe pagina de fb a sindicatului Europol, însoţită de comentariu critic. "Jos labele de pe protestul poliţiştilor. (...) La nici o săptămână după întâlnirea istorică dintre toate organizațiile sindicale, în urma căreia am convenit un calendar comun de proteste având ca unic scop revendicări privind salarizarea polițiștilor, băieții deștepți din culisele sistemului au început să-și facă treaba."

În replică, sindicatul condus de Dumitru Coarnă a dat un comunicat. "Au apărut aserţiuni nefondate referitoare la ,,spargerea alianţei poliţiştilor”, invocându-se, într-un limbaj vulgar-înjositor, o aşa-zisă ,,taxă” cerută de FSNPPC partenerilor pentru organizarea protestelor. În fapt, FSNPPC a luat cunoştinţă despre iniţiativa Pro Lex (...)să se înfiinţeze un fond pentru susţinerea financiară a cheltuielilor semnificative – inerente organizării unor proteste de amploare, la nivel naţional."

Disputa a fost reluată, în direct la Realitatea TV, între liderii celor două organizaţii sindicale aflate în confilict, Dumitru Coarnă (FSNPPC) şi Cosmin Andreica (Europol)

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?