Sindicaliştii de la metrou, din nou NEMULŢUMIŢI. AMENINŢĂ CU PROTESTE şi anunţă două zile de foc

 
Sindicaliştii de la metrou vor picheta, miercuri şi joi, sediul Guvernului
Sindicaliştii de la metrou vor picheta, miercuri şi joi, sediul Guvernului

Sindicaliştii de la metrou, nemulţumiţi că nu au primit niciun răspuns privind revendicările lor, anunţă reluarea acţiunilor de protest în zilele de miercuri şi joi, când vor picheta sediul Guvernului, se arată într-un comunicat transmis, marţi.

Sindicaliştii spun că deşi au organizat acţiuni de protest pe tot parcursul lunii mai, respectiv pichetări şi mitinguri la Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Guvern, nu au primit niciun răspuns la revendicările lor.

În acest context, ei anunţă reluarea protestelor, primele acţiuni urmând să aibă loc în zilele de 11 şi 12 iunie, prin pichetarea sediului Guvernului între orele 12.00 şi 13.45. Organizatorii precizează că 150 de sindicalişti vor picheta în fiecare din cele două zile.

Revendicările lor vizează renunţarea la proiectul de HG privind trecerea metroului în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau, în cazul în care această decizie este de neschimbat, transferul să se facă în baza unei legi organice şi în baza unui acord social semnat cu sindicatul din metrou privind preluarea tuturor salariaţilor actuali, iar metroul să fie în subordinea directă a primarului general al Capitalei. Ei mai cer reanalizarea contractului de mentenanţă încheiat cu SC Alstom Transport SA, contract din cauza căruia, susţin sindicaliştii, SC Metrorex SA înregistrează pierderile actuale.

O altă solicitare a sindicaliştilor vizează soluţionarea stării de curăţenie de la metrou şi asigurarea locurilor de muncă ale salariaţilor din activitatea de salubrizare externalizaţi în 2003.

De asemenea, ei mai cer respectarea şi aplicarea ca atare a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta în 25 septembrie 2013 şi a prevederilor CCM - Metrorex în vigoare privind acordarea unei creşteri salariale direct proporţionale cu rata inflaţiei, ţinând cont de faptul că fondul de salarii Metrorex nu a mai crescut de peste cinci ani, iar salariaţii au renunţat de bunăvoie la unele facilităţi financiare prevăzute în contractul de muncă, dând astfel dovadă de înţelegere faţă de Guvern şi faţă de criza financiară prin care s-a trecut.

Pe lista de revendicări se află şi finanţarea în continuare a activităţii Clubului Sportiv Metrorex, singurul club sportiv muncitoresc din ţară. "Nesoluţionarea acestor principale revendicări va conduce la continuarea luptei sindicale prin diverse acţiuni organizate în conformitate cu legea, inclusiv prin declanşarea grevei generale imediat ce actualul contract colectiv de muncă îşi va înceta aplicabilitatea", se arată în comunicat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
mike
11 Jun 06:55
Citeva amenintari , va vor mari veniturile si gata !
Pe spinarea cui ?
Răspunde
3 -1
un buurestean
10 Jun 18:08
cu venituri medii de 4000 de ron o casiera pleaca cu peste 2500 acasa ce mai vreti sa-mi bag p-u-l-a in familiile voastre veniti la privat sa munciti pe 1800 ron de dimineata pana seara
Răspunde
1 -6
Laurentiu
10 Jun 18:00
4 Daca tu esti pr0st si muncesti pe banii aia de dimineata pana seara nu obliga pe toata lumea sa fie la fel ca tine. Multumeste-te macar cu urmatorul lucru: sunt altii si mai pr0sti ca tine, care muncesc pe 700-800 de lei pe luna. E plina Romania de pr0sti. Munciti in continuare pe degeaba. Ingrasati patronii.
1 -1
RICA
11 Jun 12:32
11 @LAURENTIU, BA DACA TARA ASTA N-AR FI PLINA DE "PROSTI" (PROFESORI , MEDICI FUNCTIONARI POLITISTI MILITARI )ETC TU , DESTEPTUL NEAMULUI, CE-AI FACE ?
5 -1
10 Jun 17:05
Dati-i afara pe toti si angajati elevi care n-au luat bac-ul sunt mult mai ieftini si fara pretentii ca acesti fosti comunisti invatati cu salarii medii nete de peste 5000 lei. Sunt printre cei mai bine platiti bugetari! La munca nu la intins mana!!!
Răspunde
2 -4
Laurentiu
10 Jun 17:45
4 Vezi ca esti pr0st? De ce sa angajam ratatii care n-au luat bacul? Locul ratatilor e la sapa, pe campie. Si ce este rau ca acesti "comunisti" sunt "invatati" cu salarii nete de peste 5.000 de lei??? Oamenii muncesc, metroul are profit gras si au si ei salarii mari. Asta trebuie sa ne dorim toti, cand auzim ca unii au salariul 5.000 de eli pe luna sa vrem sa facem in asa fel incat sa avem si noi salariu mare, la fel ca ei. Dar romanii d0bit0ci ca tine cand vad pe unul ca are salariu mare zbiara sa m0ara si capra vecinului. Daca eu sunt sarac, sa fie toti saraci. B0ule. Si tu si aia care te-au votat cu plus (si care te vor mai vota).
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?