Sinceritatea ministrului Culturii: Pentru sărbătorirea Centenarului sunt necesari 102 ani

Invitat la emisiunea "România 9", la TVR, noul ministru al culturii, actorul George Ivaşcu, a dilatat cu cel puţin doi ani sărbătoarea Centenarului.George Ivaşcu a desfiinţat, joi seara, în cadrul emisiunii "România 9", tot ce a găsit la Ministerul Culturii (MC) de când a fost uns ministru, cu puţin timp în urmă. Despre ministerul pe care-l gestionează, George Ivaşcu a spus că este "cea mai aculturală instituţie din România". De ce? "Pentru că nu are niciun tablou pe pereţi", a spus acesta, potrivit Mediafax.

Departamentul Centenar din cadrul MC a fost depopulat prin demiteri. Dintre cele 2042 de proiecte aprobate spre a fi finanţate pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de către predecesorul său, Lucian Romaşcanu, George Ivaşcu a amintit de unul singur, şi anume de proiectul unei cărţi despre boalele românilor în ultima sută de ani.

Toate proiectele vor fi reevaluate. George Ivaşcu va oferi noi informaţii, despre noile proiecte, marţi. Oricum, în momentul de faţă nu există mecanisme legale de finanţare a proiectelor eligibile să capete o felie din cele 32 de milioane de euro alocate manifestărilor centenare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?