SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Anunţul făcut de EDU.ro - Ministerul Educaţiei

Simulare Evaluare Naţională 2018
Simulare Evaluare Naţională 2018

SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII). Sunt așteptați să participe cei aproape 180.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar 2017-2018.Rezultate Simulare 2018 - Evaluare Naţională. Iată subiectele şi baremul de corectare la Matematică

subiecte simulare evaluare matematica 1

subiecte simulare evaluare matematica 1

(w728)

(w728)

Iată subiecte şi barem de corectare la ROMÂNĂ - simulare Evaluare Naţională 2018:

(w728)

(w728)

(w728)

(w728)

Iată subiecte şi barem de corectare la ROMÂNĂ - simulare Evaluare Naţională 2018:

(w728)

(w728)

(w728)

(w728)

SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Calendarul simulării Evaluării Naţionale clasa a VIII- a are următoarea configurație: 5 martie - Limba și literatura română, 6 martie - Matematică și 7 martie - Limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Subiecte simulare 2018

SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

SIMULARE Evaluare Naţională 2018. Sindicaliştii ameninţă cu greva

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Elevii din clasa a VIII-a dau simularea Evaluării Naționale 2018 în perioada 5-7 martie, prima probă scrisă fiind luni la Limba și literatura română. Însă, din păcate, mai mulţi profesori membri ai FSLI - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ - ameninţă că vor boicota examenul. Motivul: legea salarizării. 

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 – 16 martie 2018, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a.

Prima probă scrisă de la simularea Evaluării Naționale va fi în 5 martie, la Limba și literatura română, în 6 martie va fi proba la Matematică, iar în 7 martie, la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi anunțate în 16 martie. 

Profesorii ameninţă cu greva. Vor boicota simulările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2017

Evaluare Nationala – Calendar Simulari 2018 – Clasa a VIII-a

5 martie 2018 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
6 martie 2018 Simulare – Matematica – proba scrisa
7 martie 2018 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
16 martie 2018 Afisarea rezultatelor

Lista continuturilor pentru simularea sustinuta de elevii clasei a VIII-a

Limba si literatura romana - capitole exceptate:

Subiectele de simulare vor respecta programa pentru disciplina Limba si literatura romana, valabila pentru Evaluarea Nationala. Vor fi exceptate de la simulare urmatoarele continuturi:

  • procedee de expresivitate artistica in textele studiate (figuri de stil: alegoria)
  • trasaturi specifice genului dramatic in opere literare studiate sau in texte la prima vedere
  • trasaturi ale speciilor literare: romanul, balada populara
  • complemente circumstantiale si propozitii subordonate circumstantiale corespunzatoare (de loc, de timp, de mod, de cauza, de scop, conditionala, concesiva, consecutiva)

Matematica -  - capitole exceptate:

Pentru simularea examenului de Matematica, sunt exceptate urmatoarele teme din Programa pentru disciplina matematica, valabila pentru evaluarea nationala:

 

din capitolul Numere reale: Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operatii cu acestea (adunare, scadere, inmultire, impartire, ridicare la putere)
capitolul Functii
din capitolul Ecuatii, inecuatii si sisteme de ecuatii: ecuatii de forma ax+by+c=0, unde a, b, c sunt numere reale, a si b diferite de 0.
sisteme de ecuatii de forma:

(w500)

probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor si al sistemelor de ecuatii
din capitolul Proiectii ortogonale pe un plan: calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate
capitolul Calcularea de arii si volume

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Calendar Evaluare Naţională 2018

Elevii din clasa a VIII-a termină cursurile în 8 iunie, iar Evaluarea Națională va începe în 11 iunie.

Simulare Evaluarea Naţională 2018.În perioada 4-8 iunie 2018 va avea loc înscrierea la Evaluarea Națională 2018.

Probele scrise de la Evaluarea Națională încep în 11 iunie, cu Limba şi literatura română, în 13 iunie va fi testarea la Matematică, iar în 14 iunie, la Limba şi literatura maternă.

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Când se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2018 vor fi afişate în 19 iunie, iar în aceeași zi, între orele 14.00 și 19.00, pot fi depuse contestațiile. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în 23 iunie. 

Simulare 2018 Evaluare Naţională: Tot ce trebuie să ştii despre simulările la Română şi Matematică

Ministerul Educației a publicat în decembrie 2017 modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2018, pe care absolvenții claselor a VIII-a le pot găsi accesând site-ul subiecte2018.edu.ro.

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

(w500) Simulare E

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Simulare Evaluarea Naţională 2018. Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar.

În același timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?