Simptome mai puţin cunoscute ale intolerenţei la gluten. Când trebuie să mergi la medic?

 
simptome intoleranta la gluten
simptome intoleranta la gluten

Simptome intoleranţa la gluten: Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. 

Simptome intoleranţa la gluten: Înainte ca un medic să diagnosticheze această problemă, corpul dă câteva semne importante, de care este bine să ținem cont.

Sunt opt simptome, de cele mai multe ori, neglijate. Iată însă că ele trag semnalul de alarmă și îți indică probabilitatea că ai intoleranță la gluten, lucru care te obligă să renunți la pâinea clasică din făină de grâu.

Anxietatea. Un studiu din 2013 al Universității din Maryland a descoperit că anumite tipuri de anxietate sunt legate de intoleranța la gluten, inclusiv socio fobia și atacurile de panică.

Simptome intoleranţa la gluten: Depresia

Oamenii sensibili la gluten sunt mai predispuși depresiilor și schimbărilor bruște de dispoziție, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Maryland. Acest lucru este foarte adevărat, mai ales în cazurile persoanelor mai în vârstă.

La adolescenți, boala celiacă poate duce la scăderea nivelului de triptofan, de unde rezultă probleme comportamentale diverse, dar și stări depresive.

Simptome intoleranţa la gluten: Amețeală

Dacă nu vă simțiți ”limpede la cap”, poate fi efectul secundar al intoleranței la gluten. Un studiu realizat în 2012 de la Spitalul Royal Hallamshire din Sheffield, Marea Britanie, a constatat că glutenul reacționează la anticorpi și provoacă inflamații și amețeală.

Simptome intoleranţa la gluten: Răceli frecvente

Persoanele intolerante la gluten au mai puțini anticorpi IgA, care să lupte cu bolile, comparativ cu ceilalți, de aceea cei mai bolnăvicioși oameni sunt cei sensibili la gluten.

Simptome intoleranţa la gluten: Afte bucale

Conform unui studiu publicat în revista medicală BMC Gastroenterologie din 2009, pentru un segment mic al populației, aftele bucale recurente sunt singurul simptom al intoleranței la gluten.

Simptome intoleranţa la gluten: Oboseala

Cei sensibili la gluten au adesea procese inflamatorii, iar organismul are nevoie de odihnă dublă, de aici starea continuă de oboseală.

Simptome intoleranţa la gluten: Dureri articulare

Probabil veți fi uimit să aflați că durerile articulare sunt un semn al intoleranței la gluten. Inflamațiile și absorbția slabă a nutrienților din cauza sensibilității la gluten pot provoca dureri articulare.

Simptome intoleranţa la gluten:Migrene

Persoanele cu boli celiace au migrene mai des decât ceilalți, fără sensibilitate la gluten. Un lucru foarte important, care trebuie luat în calcul, mai ales când nu se găsesc cauzele migrenelor puternice.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?