Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei

Simona Halep a primit, luni, titlul de cetăţean de onoare al Capitalei. Ceremonia de decernare a început la ora 20, la Teatrul Excelsior. Simona Halep a pășit pe scenă, alături de Ilie Năstase, despre care a spus că a inspirat-o să devină locul 1 mondial WTA."Vreau să mulțumesc pentru acest titlu, este poate cel mai important din cariera mea. Când am venit în Bucureti acum 10 acest oraș era străin pentru mine, dar astăzi numesc acest oraș acasă. Vă mulțumesc celor care mă suțin și celor care mă critică. Știu că nu este ușor, se trezesc noaptea să vadă meciurile mele. Mulțumesc părinților mei, fratelui meu și tuturor celor care au fost alături de mine pe plan profesional: Andrei, Ilie Năstase care m-a motivat să ajung locul 1 mondial. Anul acesta este deosebit și vă doresc și dumneavoastră să trăim 100 de ani.", a spus Simona Halep. 

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Decizia de numire a lui Halep cetăţean de onoare al Bucureştiului a fost luată cu unanimitate de voturi.

Iniţiativa aparţine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii arată, în expunerea de motive a proiectului, că, în ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional, iar lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport, a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii.

„În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă. Simona Halep a dovedit că, prin perseverenţă şi pasiune, poate depăşi orice obstacol în cariera sa şi a devenit model inspiraţional pentru viitoarele generaţii. Parcursul umitor al Simonei Halep este unul unic pentru un sportiv din România şi reprezintă un model pentru sportul românesc”, se arată în proiect.

Simona Halep a urcat, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, în 7 octombrie, pe Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?