Simina Tănăsescu, noul judecător al CCR. A depus jurământul la Cotroceni FOTO

 
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul consilier prezidențial Simina Tănăsescu a depus jurământul pentru funcția de judecător al CCR. Tănăsescu, propusă de preşedintele Klaus Iohannis, îl va înlocui pe Petre Lăzăroiu și va avea un mandat de nouă ani.

Cine este Simina Tănăsescu?

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, va fi timp de nouă ani judecător al CCR, după încheierea mandatului lui Petre Lăzăroiu pe data de 15 iunie. Simina Tănăsescu a primit deja un sfat de la Petre Lăzăroiu, pe data de 6 mai. Atunci, Lăzăroiu i-a spus Siminei Tănăsescu „să rămână ea însăși indiferent de ce presiuni vin dintr-o parte sau alta”.

Simina Tănăsescu a demisionat în luna iunie 2018 din funcția de consilier prezidențial, în urma unui scandal provocat de o întâlnire chiar cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Aceasta a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că “are o sarcină ingrată”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la Curte, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?