Şi-a dat ultimii bani pe un petec de pământ unde credea că e îngropată o comoară. A săpat 12 ani...

Scotianul pasionat de istorie
Scotianul pasionat de istorie
Scotianul pasionat de istorie Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval Scotianul si oraşul medieval

Un scoţian pasionat de istorie a fost convins că a descoperit vestigiile unui oraş medieval şi a fost dispus să renunţe la toate economiile sale pentru a achiziţiona terenul respectiv şi să înceapă săpăturile.Scoţianul Stuart Wilson a plătit aproximativ 32.000 de lire sterline (aproape 38.000 de euro), toate economiile sale de-o viaţă, pentru 2 hectare de teren în regiunea South Wales.

Când a făcut investiţia uluitoare, în urmă cu 12 ani, Wilson era convins că sub pământul cumpărat de el se ascunde un oraş medieval nedescoperit.

Timpul i-a dat dreptate şi Stuart Wilson a reuşit, cu ajutorul a sute de voluntari, să scoată la lumină vestigii despre care istoricii credeau că sunt pierdute.

În grădina scoţianului, au apărut la suprafaţă ruinele oraşului industrial Trellech, laolaltă cu multe obiecte de muzeu. Acum valoarea terenului ţine de patrimoniul naţional scoţian.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?