Sforăi? Ai putea avea probleme grave de sănătate

 
Sforăi? Ai putea avea probleme grave de sănătate 
Sforăi? Ai putea avea probleme grave de sănătate 

Apneea. În România situația este îngrijorătoare, în condițiile în care aproape jumătate dintre români sunt predispuși la dezvoltarea acestei boli. Statisticile confirmă faptul că 45% dintre adulți sforăie, iar sforăitul “banal” este principalul simptom al apneei, o problemă gravă de sănătate.

 
 
 

Apneea este o boală serioasă, deoarece respirația persoanei care suferă de această problemă de sănătate se oprește și pornește în nenumărate rânduri în timpul somnului.

Netratată, apneea duce la probleme de sănătate extrem de grave. Aceasta poate duce la hipertensiune, insufiență cardiacă, chiar și accident vascular cerebral, diabet, depresie, migrene. Din păcate, apneea poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, chiar și pe copii.

Persoanele cu predispoziție la a dezvolta apnee în somn sunt:

 - bărbații

- persoanele supraponderale

- persoanele care au peste 40 de ani

- persoanale care au deja în familie această boală

- cei care au deviație de sept, alergii sau probleme cu sinusurile

Apneea netratată poate fi responsabilă la o performanță scăzută în cazul activităților zilnice, la locul de muncă și la școală, poate duce la accidentele rutiere, dar și la subevaluarea academică la copii și adolescenți.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?