Sfaturile pe care specialiștii le dau celor care au probleme grave cu insomniile

 

Problemele legate de muncă, de copii și de bani nu te lasă să dormi noaptea? Ei bine, oamenii de știință spun că pentru a adormi trebuie să te gândești la ceva care să te calmeze și să te relaxeze.

De exemplu, un studiu științific al religiei arată că de multe ori o credință puternică este echivalentă cu un somn bun. Cercetătorii au descoperit că oamenii cu „o credință puternică în Dumnezeu" și cu o „siguranță a salvării spirituale după moarte" tind să adoarmă mai repede, să doarmă mai mult și să se simtă mai odihniți a doua zi decât cei care nu cred într-o putere superioară.

Legătura dintre somn și religie a fost deslușită de către cercetători

O echipă de sociologi de la Universitatea Texas, Universitatea Carolina de Nord, Universitatea Arizona și de la Universitatea Baylor a realizat un studiu care se numește „Sleep Quality and the Stress‐Buffering Role of Religious Involvement: A Mediated Moderation Analysis" și care ne va răspunde la câteva întrebări importante despre somn.

„Rezultatul nu este surprinzător. Asta i-aș fi putut spune și eu și nu mai pierdea vremea cu studiul. Dacă ai impresia că o forță mai mare te are în grijă și că prin ceea ce treci acum este doar temporar atunci nu o să mai fii la fel de stresat și la fel de anxios ca cei care nu cred în Dumnezeu", a declarat Terrence D. Hill, coautor al studiului.

Cum te ajută religia să ai un somn mai bun

Cercetătorii sunt de părere că religia ar putea fi o soluție ideală pentru cei care suferă de insomnie. „Insomniacii nu pot să dormă pentru că nu se pot opri să nu se gândească la ce-i îngrijorează și la ce frustrări au, iar acest stres psihologic duce la tensiunea mușchilor, bătăile inimii cresc și lipsa somnului duce la oboseală", au declarat cercetătorii.

Religia poate ajuta la reducerea acestor tensiuni prin aducerea mai multor oamenii cu aceeași credință într-un singur loc. Cercetătorii spun că oamenii credincioși se ajută reciproc, iar atitudinea pozitivă cu care privesc viața îi ajută să se simtă mai bine și să evite insomniile.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?