Sfaturile omului care a trăit timp de doi ani fără să cheltuiască vreun ban

Mark Boyle
Mark Boyle
FOTO: wikipedia.org

În noiembrie 2008, Mark Boyle a decis să renunţe la slujba sa şi să trăiască fără bani timp de doi ani, lucru pe care l-a şi reuşit cu succes, scrie The Telegraph. El a dezvăluit câteva dintre secretele vieţii simple, fără portofel sau conturi bancare.Mark Boyle, un tânăr de 34 de ani, absolvent al unei facultăţi de afaceri şi economie, posesor al unei slujbe bune, la o companie care produce mâncare organică, a decis în 2008 să trăiască timp de doi ani fără bani.

El s-a mutat într-o rulotă donată şi a început să trăiască din mâncarea pe care şi-o producea singur, gătită la o plită încălzită cu lemne. Electricitatea era produsă de un panou solar cumpărat cu câteva sute de euro înainte de începerea experimentului.

Mark admite că, la început, lumea îl privea amuzată. "Am fost foarte criticat. Când te împotriveşti culturii banilor nu te împotriveşti doar unor monede sau bancnote, ci unei întregi perspective asupra lumii", a spus el.

Odată cu venirea crizei, criticile s-au domolit însă, iar lumea a început să îi susţină ideea. După câteva luni în care eforturile sale de adaptare au fost uriaşe, Mark a început să se obişnuiască.

Mâncarea o gătea pe o plită în faţa rulotei. De spălat se spăla în râu, cu un săpun de casă. Se deplasa pe jos sau cu bicicleta.

În cele din urmă, Mark s-a întors în lumea monetară, dar şi-a păstrat un stil de viaţă cumpătat şi a scris deja două cărţi pentru a împărtăşi cu ceilalţi experienţele.

El oferă oamenilor câteva sfaturi pentru o viaţă mai ieftină.

- Dacă aveţi nevoie de haine, nu le cumpăraţi. Organizaţi întâlniri cu prietenii în care puteţi face schimb de haine.

- Nu cheltuiţi mulţi bani pe călătorii. Există site-uri unde oamenii se pot întâlni pentru a-şi programa călătoriile împreună, în aceeaşi maşină.

- Nu daţi banii pe hoteluri. Există site-uri unde oamenii îşi pun la dispoziţie casa pentru oaspeţi, pe gratis.

- Folosiţi orice petec de pământ pe care îl aveţi la dispoziţie pentru a cultiva propria hrană. 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?