Sfârșitul prieteniei. Trump îl atacă violent pe Macron, invocă Războaiele Mondiale

 

Donald Trump a lansat o serie de atacuri dure la adresa lui Emmanuel Macron și a Franței, la doar două zile după ce a fost oaspetele președintelui francez la Paris, cu ocazia Centenarului Armistițiului care a încheiat Primul Război Mondial.Donald Trump nu s-a bucurat de un sejur plăcut la Paris, unde a fost criticat pentru ratarea unei ceremonii - din cauza ploii- și a fost nevoit să îl asculte pe Emmanuel Macron cum vorbește împotriva naționalismului, o critică destul de transparentă la adresa politicii administrației americane.

Întors acasă, Trump a lansat câteva atacuri în serie la adresa lui Macron și a Franței, reușind să invoce și cele două Războaie Mondiale.

Primul tweet a reluat criticile la adresa intenției lui Macron de a forma o armată europeană.

Fără precedent pentru un înalt demnitar, Trump a invocat cele două Războaie Mondiale pentru a spune Franței că Germania este cea care a atacat-o.

”Începeau să învețe germană la Paris înainte ca SUA să apară. Plătiți pentru NATO”, a scris Trump.

Ulterior, Trump a început să se plângă de taxele impuse de francezi importurilor de vinuri americane.

Nu în ultimul rând, președintele american a observat că Macron are o cotă redusă de popularitate și a sugerat că discursul acestuia încerca să distragă atenția de la acea problemă.

”Apropo, nu există o țară mai naționalistă decât Franța, cu oameni foarte mândri. Faceți Franța mândră din nou”, a scris Trump.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?