Sfântul Andrei - Peste 800.000 de români își sărbătoresc ziua onomastică

 
Mesaje de Sfantul Andrei
Mesaje de Sfantul Andrei

Peste 800.000 de români își sărbătoresc astăzi ziua onomastică, odată cu prăznuirea Sfântului Andrei, cunoscut drept ocrotitorul României! În popor există mai multe tradiții ce trebuie respectate cu ocazia acestei zile. Ca să se apere de vârcolaci, bătrânii atârnă șiruri de usturoi la intrarea în casă.

De Sfântul Andrei se poate afla prognoza pentru anul următor. Tradiția spune că se iau 12 cepe care se pun în podul casei și se lasă acolo până în seara de Crăciun. Fiecărei luni a anului îi corespunde o ceapă, astfel că cele care s-au stricat semnifică luni ploioase, iar cele care au încolțit, favorabile recoltei.

În plus, până la Crăciun, femeile nu mai țes și nici nu mai torc pentru a nu stârni mânia Maicii Domnului. Cu ocazia Sfântului Andrei, urăm și noi sărbătoriților un călduros ,,La mulți ani"! 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?