Sebastian Ghiță, scos basma curată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 
Sebastian Ghita
Sebastian Ghita

Sebastian Ghiţă, achitat în dosarul în care era acuzat de DNA Ploieşti de corupţie, şantaj şi conducere fără permis.Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunțat, joi, sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Sebastian Ghiță a fost achitat.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acest dosar mai sunt judecaţi Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas - ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Conform DNA, în perioada iunie 2013 - primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul PCA Ploieşti se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate de anchetă au obţinut informaţii confidenţiale pe diverse căi, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicităţii fiind şi Sebastian Ghiţă.

Informaţiile confidenţiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărirea penală.

"Concret, folosindu-se de influenţa pe care o avea şi pe care o exercita efectiv pentru menţinerea şi promovarea în funcţii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghiţă i-a capacitat pe inculpaţii Tudose şi Dosaru să îi furnizeze informaţii confidenţiale din dosarul aflat în curs de urmărire penală pe rolul PCA Ploieşti. Faptele respective au fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiţă avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracţională ce făcea obiectul anchetei, iar, pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulţi agenţi economici supuşi anchetei", susţineau procurorii.

Anchetatorii au reţinut că, în schimbul acestor informaţii, Sebastian Ghiţă i-a promis, pe de o parte, lui Viorel Dosaru că îl va sprijini să îşi menţină poziţia, dar şi să obţină alte funcţii de conducere. Pe de altă parte, i-a acordat procurorului Liviu Tudose sprijin în vederea obţinerii unor funcţii de conducere sau execuţie în cadrul unor instituţii publice centrale.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă se află în Serbia. El a fugit din ţară în decembrie 2016 şi are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mac
11 Jul 12:31
Pentru Realitatea, ÎCCJ e bună doar când condamnă. Când achită se cheamă că ”scoate basma curată”. Ce bine ar fi dacă ÎCCJ ar fi doar un birou în cadrul DNA! Totul ar merge strună, nu-i aşa? Fiindcă statul de drept şi democraţia sunt bune şi necesare - dar numai pentru ai noştri...
Răspunde
0 0
Crys
14 Jun 17:26
Din titlu se înțelege că judecătorii ICCJ sunt corupți ,eu cred că Cruduța și Dna au făcut un dosar slab cu voința sau ,,știință ,,un dosar în care nu aveau probe doar denunțători anonimi și interceptări SRI
Răspunde
0 0
enache
14 Jun 16:00
S-a schimbat politica penala. Asta-i explicatia achitarii pe banda rulanta in dosarul "Prahova"
Răspunde
0 0
Nick Popa
14 Jun 15:17
L'au achitat pe Tăriceanu, l'au achitat pe Ghiță și'la vor achita pe Dracnea !
Sistemul a acaparat România, iar singura soluție este finalizarea revoltei din 12/1989 și stârpirea din temelii a tuturor subspeciilor din țară, coordonate de la Moskova, Budapesta și Tel Aviv !
ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE !!!
Răspunde
0 0
Nick Popa
14 Jun 15:15
L'au achitat pe Tăriceanu, l'au achitat pe Ghiță și'la vor achita pe Dracnea !
Sistemul a acaparat România, iar singura soluție este finalizarea revoltei din 12/1989 și stârpirea din temelii a tuturor subspeciilor din țară, coordonate de la Moskova, Budapesta și Tel Aviv !
ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE !!!
Răspunde
0 0
Daniel
14 Jun 15:01
He, he, misto exprimare, "scos basma curata", in subliminal asta inseamna o sentinta incorecta, ar fi meritat altceva. Inca o mostra de jurnalism obiectiv.
Răspunde
0 0
johnneil
14 Jun 14:25
he-he!
Răspunde
0 0
Iulian
31 May 15:02
In ultima vreme ICCJ tot amana pronuntarea. Este vreun semn?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?