Sentința pentru Mircea și Vlad Cosma, "eroul" taberei anti-Kovesi, amânată din nou

 
Decizie pentru familia Cosma
Decizie pentru familia Cosma

Instanța supremă a amânat pentru a treia oară sentința în cazul fostului deputat PSD, Vlad Cosma, care a generat scandalul înregistrărilor folosite ca pretext pentru propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi.Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul său, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzaţi că au primit un milion de euro de la oameni de afaceri interesaţi să obţină contracte cu statul.

În primă instanţă Mircea Cosma a primit opt ani de închisoare, iar Vlad Cosma cinci. Decizia, care era programată pentru astăzi, a fost amânată.

Înainte de decizia finală a instanței, familia Cosma a declanșat un adevărat război împotriva procurorilor.

La parchet, Vlad Cosma a spus că are și alte înregistrări pe care le va preda la momentul oportun. Nu a spus când va fi acest moment. Și sora lui, deputatul Andreea Cosma a ieșit la atac împotriva fostului procuror Mircea Negulescu, care a instrumentat dosarul.

"Sunt probe false în dosar. Procurorii care au făcut dosarul ați văzut cine sunt. (...) Nu am spus că (procurorul Negulescu) m-a hărțuit. Am spus că mă curta. Cum ați răspuns? Cum să răspund? Aveam două variante. Să mă duc la pușcărie sau să răspund lui Negulescu. Am încercat să am o relație cu un om care era inuman ca să poată să fie atât de uman încât să nu mă arunce în pușcărie pe nedrept", a spus Andreea Cosma.

Mircea Negulescu a dat replica într-un interviu pentru Kamikaze.

"Mă simt jenat că trebuie să explic urmare a „dezvăluirilor" doamnei natura relației noastre. A existat o relație, de scurtă durată, inițiată de domnia sa, cu întâlniri, mesaje, fotografii, care pun în evidență, fără echivoc, consensualitatea ei. Însă, când am realizat că, în realitate, urmărea devierea cursului anchetelor, culegerea de date și informații, am decis să mă retrag elegant", a declarat Mircea Negulescu.

Vlad Cosma și tatăl său, Mircea Cosma au fost condamnați la 5 și respectiv 8 ani de închisoare. În același dosar, omul de afaceri Răzvan Alexe, şi-a recunosc vinovăţia în faţa judecătorilor, dar a negat orice implicare a familiei Cosma. În timpul procesului, Vlad Cosma s-a întors către Răzvan Alexe, care era aşezat pe o bancă din spate, spunându-i: 'Te sparg'.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?