Senatul a decis: studenții vor circula gratuit cu trenul, indiferent de vârstă

Presiunea pusă de studenți pe aleși a dat roade. Senatul a votat azi un amendament potrivit căruia și studenții cu vârsta de peste 26 de ani vor putea circula gratuit cu trenul.Studenții de peste 26 de ani vor circula din nou gratuit, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Senat.

Senatul României a adoptat astăzi amendamentul privind propunerea legislativă L 450/2017 care vizează studenții care depășesc vârsta anterior menționată și nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern, se arată într-un comunicat al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Astfel, Legea nr. 450/2017 conține următoarele prevederi:

- Art. 5, alin. (1) – „Prin excepție de la prevederile alin. (2) al art. 205 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern"
- Art. 5, alin. (2) – „Instituțiile de învățământ superior acreditate poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitmațiilor de student pentru gratuitate la transport, precum și asupra eliberăririi adeverințelor care să ateste calitatea de student".

Proiectul va fi trimis Administrației Prezidențiale, pentru promulgare, după care va intra în vigoare. În acest timp, ANOSR va face toate demersurile pentru a urgenta cât de mult distribuirea legitimațiilor de transport, studenților de peste 26 de ani care sunt eligibili pentru acest drept.

"Totodată, ținem să transmitem mulțumiri domnului Vlad Alexandrescu, precum și tuturor senatorilor care au votat pentru ca această lege să se schimbe, după multe luni în care a constrâns o mare parte din studenți să își plătească călătoriile", mai spun studenții.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?