Senatorii şi deputaţii au mai tăiat din propunerile iniţiale de buget pe 2009

 
Foto: ici.ro
Foto: ici.ro
Parlamentarii vor să demonstreze că privesc cu responsabilitate criza economică. Deputaţii spun adio hotelului, studioului de televiziune şi serei. Senatorii vor să renunţe la materiale de curăţenie, mobilier şi la multele becuri din Palatul Parlamentului însă nu şi la zerourile fondurilor de deplasări interne şi externe. Dacă la Camera Deputaţilor avem o formă finală a proiectului de buget, la Senat decizia va fi luată astăzi.

Un milion 497 de mii de lei. Cu atât a fost redus bugetul Camerei Deputaţilor propus iniţial pe 2009. Pentru asta deputaţii au renunţat la ideea construcţiei unui hotel pentru parlamentari, la sera în care să adăpostească iarna planetele decorative şi la studioul de televiziune. Senatorii caută şi ei soluţii.

"Am luat în discuţie un alt buget, redus cu mai mult 4 milioane de euro.
La cheltuieli cu dotări şi tot ce se poate reduce. Domnu Geoană ne-a recomandat, încă să mai reducem", a declarat Ioan Chelaru, vicepreşedinte Senat.Până în acest moment, senatorii nu s-au atins deloc de fondul alocat preşedintelui instituţiei, Mircea Geoană şi nici în ceea ce priveşte fondul de salarii.

Dacă vorbim de suma destinată deplasărilor interne şi externe vom vedea diferenţe mari faţă de anul 2008 şi nu cu minus ci cu plus. Au tăiat însă la sânge cheltuielile pentru curăţenie. Au renunţat cu uşurinţă la furnituri, la mobilier nou, la risipa de carburanţi, la cărţi, materiale documentare şi promit să vorbească mai puţin la telefon.

Aleşii mai vor să facă economie şi la factura pentru întreţinere. Îşi propun să plătească mai puţin pentru caldură, să stingă becurile seara şi să folosească mai puţin apa. Deasemenea, pentru invitaţii de seamă protocolul va fi mult mai sărăcăcios.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?