Senatorii PD-L au votat în unanimitate pentru ruperea protocolului cu PSD

 
Foto: pdlarad.ro
Foto: pdlarad.ro
Senatori PD-L au votat în favoarea ruperii parteneriatului cu PSD. Declaraţia a fost făcută de liderul democrat-liberalilor din Senat, Traian Igaş, acesta afirmând că marţi va informa şi conducerea partidului. Deputaţii democrat-liberali nu au luat încă o decizie în acest sens, a spus Mircea Toader, care a completat că PD-L trebuie să ţină cont de criză.

Traian Igaş a declarat luni că votul dat săptămâna trecută de senatorii PD-L, în sensul ruperii protocolului cu social-democraţii, este expresia nemulţumirilor acumulate de democrat-liberali în teritoriu şi că "în rândul membrilor PD-L, s-a ajuns la saturaţie".

"Voi transmite mâine (marţi - n.red.), în şedinţa Biroului Permanent, votul dat se senatori. Săptămâna trecută, la şedinţa de grup, a fost o trecere în revistă a relaţiei cu PSD din teritoriu. Mulţi senatori au fost nemulţumiţi de această colaborare cu PSD, motiv pentru care s-a votat în unanimitate în favoarea ruperii protocolului. Nu se justifică această coaliţie, în condiţiile în care PSD este partener cu noi la guvernare şi cu PNL în opoziţie", a spus liderul senatorilor PD-L. Igaş a adăugat că în rândul membrilor PD-L "s-a ajuns la saturaţie".

"Nu se poate continua aşa. Fie PSD îşi pune cenuşă în cap şi recunoaşte că a greşit, fie nu mai continuăm, aşa nu se mai poate", a conchis Igaş. 

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a precizat că grupul democrat-liberalilor din Cameră nu va da un vot în privinţa relaţiei cu PSD, apreciind că aceasta trebuie analizată punctual de către filiale şi că orice decizie a PD-L trebuie să ţină cont de necesitatea traversării crizei economice.

"Nu am luat în discuţie la grupul parlamentar relaţia cu PSD şi nu am votat, pentru că nu a fost pe ordinea de zi la şedinţa de grup. Colegii senatorii au părerea lor, eu consider că o asemenea decizie trebuie luată la nivelul organizaţiilor şi că este necesară o analiză punctuală în filiale şi la Guvern. Rezultatele analizelor din teritoriu le vom discuta marţi în şedinţa Biroului Permanent al partidului", a arătat liderul deputaţilor PD-L, adăugând că "toate deciziile trebuie subordonate ideii de menţinere a condiţiilor de a trece peste criză".

Filialele PD- sunt consultate în legătură cu relaţia cu PSD şi continuarea colaborării cu social-democraţii, analiza lor urmând să fie transmisă la conducerea centrală.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga le-a adresat o scrisoare preşedinţilor de organizaţii judeţene ale partidului prin care li se solicită să convoace Birourile Permanente judeţene pentru a se pronunţa asupra funcţionării coaliţiei la nivelul judeţului şi să facă aprecieri referitoare la oportunitatea menţinerii parteneriatului cu PSD la guvernare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?