Senat: PEDEAPSĂ SERIOASĂ pentru persoanele care minimalizează în public HOLOCAUSTUL

 
MĂRTURII DESPRE HOLOCAUST: Un supravieţuitor le-a povestit senatorilor despre deportarea sa
MĂRTURII DESPRE HOLOCAUST: Un supravieţuitor le-a povestit senatorilor despre deportarea sa

Senatorii au adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public, Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă, propunerea fiind iniţiată de Crin Antonescu.

Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei organizaţii cu caracter legionar sau aderă la o astfel de organizaţie să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 15 ani, însă această prevedere a fost eliminată de Comisia juridică, membrii acestei comisii invocând intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Proiectul de lege a fost semnat, alături de Antonescu, de deputaţii liberali Andrei Gerea şi George Scutaru.


Potrivit iniţiativei legislative, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la trei ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se va sancţiona şi utilizarea în public a simbolurilor legionare - drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum şi orice alte asemenea însemne. Acestea nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei şi interesul este exprimat în sensul protecţiei drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi al prevenirii şi combaterii incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Senatul a dezbătut în calitate de primă Cameră sesizată propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului unor persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
George
12 Feb 16:49
Adevarul se sustine singur, nu are nevoie de legi. Unde e articolul 29 din Constitutie care imi garanteaza libertatea de constiinta? Dar libertatea de exprimare garantata de articolul 30 din aceeasi Constitutie? Penibili!!!
Răspunde
6 0
unnimeni
10 Apr 15:03
Evreu fiind, consider ca aceasta lege este absurda.
Prin forta nu se rezolva nimic, ci doar se instiga oameni la mai rau. Sunt rele mult mai mari in Romania decat negarea holocaustului sau minimalizarea lui.
Consider ca este mai importanta o educatie civilizata, spitale functionale si ingrijite, indepartarea statului de toate cultele religioase (inclusiv cultul mozaic), investitia in tineri, stiinta, s.a.m.d.

Aceasta lege poate parea o miscare 'occidentala', dar este la fel de fascista precum fascismul pe care incearca ei sa il inlature. Nationalismul este o idiotenie, la fel ca toate steagurile. Oamenii/cetatenii unei tari, interactioneaza zilnic cu zeci de alti oameni de diferita etnie fara sa isi dea seama. Problema apar cand incepem sa generalizam din cauza anumitor situatii.

Cand o sa intelegem ca nu o sa mancam bani, ca energia fosila este limitata si ca planeta pamant o sa se invarta in spatiu mult timp dupa ce noi nu o sa mai fim aici (din cauze naturale), ca soarele are si el un timp de viata, pamantul nu este plat, nu a fost facut in 6 zile, nu are 2000 ani, nu suntem centrul universului.

Zicea cineva ca BOR este o institutie criminala... Nu este mai mare precum biserica catolica, care a omorat oameni de stiinta, i-a persecutat (fortandu-i sa nu isi publice materialele), a ars toate cartile gasite despre stiinta/medicina sau care ridicau intrebari 'grele' (pertinente), sau le-au incuiat in libraria lor imensa, unde mai nimeni nu are acces (fara cereri si aprobari), iar cei care au acces au acces limitat, doar la anumite carti....
Despre cate persoane au omorat (pentru diferentele culturale/religioase/sau etnice), cate tari au invadat, nu mai are rost sa vorbim....

Deci dragilor, lasati ura si conceptiile preluate de la sistemele de mai devreme. Aveti obligatia fata de voi sa puneti sub semnul intrebari tot ce vi s-a spus (nu doar ce vi se spune acum), si sa va intrebati de ce credeti in ideologiile pe care le avet
Răspunde
2 0
mircea
09 Apr 23:36
Virgil Maxim - "Imn pentru crucea purtata"
(Virgil Maxim, 22 de ani de inchisoare, arestat in 1942 la varsta de 19 ani cand era elev, eliberat in 1964. La intoarcerea acasa parintii nu l-au mai recunoscut)

Dialog in inchisoare, intre Virgil Maxim si un evreu.

- Domnule Maxim, a zis Litman care ascultase foarte atent explozia mea sufleteasca, am inteles ca dumneata esti condamnat pentru legionarism. Ce raport este intre ceea ce spui acum de pe aceasta pozitie crestina si conceptia sau ideologia , daca-i putem spune asa, legionara? [...]
- Credeam ca ati inteles. Raspunsul consta tocmai in trairea conceptiei crestine in mod viu, nu numai ca ceva abstract, ca o speculatie filosofica, ci ca o forma vie, in care existenta fiecaruia intruchipeaza existenta hristica. Aceasta o propune Miscarea Legionara si incearca sa desavarseasca sub auspiciile Bisericii.
- De ce Miscarea Legionara?
- Pentru ca Miscarea Legionara s-a constituit ca o scoala care a dus caile Bisericii oamenilor; scoala oficiala nu mai lucreaza cu metode crestine de cunoastere si luminare, nu mai propune si nu mai dirijeaza actul virtutii in vederea mantuirii. Astfel, Miscarea Legionara suplineste ceea ce Biserica nu mai poate face prin scoala, scoala fiindu-i smulsa din tinda, integrand fiecare suflet romanesc in trupul Bisericii lui Hristos, ca pe un fiu scos din ratacirea conceptiei materialiste, iudeo-masonice, pe care o propagati subtil, dar cu multa perseverenta, intregii omeniri, prin falsa libertate a omului, libertate in robia patimilor, nu in Dumnezeu. „
Răspunde
8 0
gaozarul
09 Apr 14:45
da sa-i dam mu-mu lui Antonescu si liberalilor la alegeri avem voie ?
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
16 -1
luc
09 Apr 07:27
face orice sa fie bagat in seama de americani, se face pres de pe acum
Răspunde
19 -4
Razvan Zilber
09 Apr 01:38
dar de ce ma Crinutz ma obligi tu sa cred ceva? Uite ca eu nu cred ca a fost holocaust, e decizia mea si nu ma poti obliga...st ca rusi au murit cel putin dublu decat evrei? de ce m0rtii m@tii ma obligi tu sa-i plang pe evrei...sa le dau la mumu...nu vrea!
Răspunde
15 -1
09 Apr 00:30
Adevarul nu are nevoie de legi pentru a se impune ci doar minciuna.
Libertatea de exprimare din Constitutie e asa ca fapt divers sau ce e?
Este exact inchizitia care a existat pe vremuri. Daca spuneai ca Pamantul nu e centrul universului erai ars pe rug. De ce nu se introduce in lege ca oricine spune o prostie cat casa sa fie bagat la inchisoare. Daca holocaustul ar fi fost de necontestat nu era nevoie de aceasta lege si doar s-ar fi facut de ras cine ar fi zis ca n-a fost. Dar fiindca exista o problema cu holocaustul atunci inaspresc legea (exista si pana acum o lege). Sa intelege ca si poezia Doina de Eminescu va fi scoasa in afara legii. Sau aia cu ridica-te Gheorghe ridica-te Ioane. Sincer imi pare rau ca legionarii n-au folosit chilotii ca simbol. Acum ar fi fost interzisi...
EU NU STIU CARE ESTE ADEVARUL (n-am studiat problema in detaliu) DAR ACUM SUNT SIGUR CA HOLOCAUSTUL E O MARE GOGOASA din moment ce se introduc legi care pedepsesc negarea. Sa nu se mai mire evreii de cresterea antisemitismului in Romania. Cum a venit Ponta din Israel cum a aparut aceasta mizerie de lege. Pariez ca la prima contestatie la Curtea Constitutionala legea dispare.
Răspunde
28 0
dismas
08 Apr 20:49
Holocaust avem si noi
1 -la Pungesti si Rosia Montana
2- Porcii de Rusi au facut holocaust cu Romanii
3- vanzarea terenurilor agricole strainilor e HOLOCAUST
4- vanzarea izvoarelor de apa potabila strainilor la fel
5- ORICE CONTRACT IN DEFAVOAREA ROMANIEI FACUT DE POLITICIENI ,INDIFEREND DE U.E. , ESTE UN HOLOCAUST.
Ponta , tu nu ai sa intri in istorie cum a intrat Cuza
ai sa fii un gunoi , ca toti ceilalti politicieni nenorociti
Răspunde
27 0
08 Apr 18:46
Se pare ca antonescu asta reprezinta interesele romanilor ca si basescu, oare de ce sa mai alegem pe Iticman si Struliman in parlament daca Romanii tot ii protejaza pe mincinosii astia ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?