Semnul de pe unghie care anunţă cancerul. Dacă îl vezi, mergi urgent la medic!

 
Semnul de pe unghie care anunţă cancerul. Dacă îl vezi, mergi urgent la medic!
Semnul de pe unghie care anunţă cancerul. Dacă îl vezi, mergi urgent la medic!
Semnul de pe unghie care anunţă cancerul. Dacă îl vezi, mergi urgent la medic! Semnul de pe unghie care anunţă cancerul. Dacă îl vezi, mergi urgent la medic! Semnul de pe unghie care anunţă cancerul. Dacă îl vezi, mergi urgent la medic!

Cancerul de piele este printre singurele forme de cancer care pot fi detectate din timp. Deoarece acesta se dezvoltă de cele mai multe ori în zone vizibile, o simplă examinare a pielii îți poate confirma dacă suferi de această afecțiune sau nu. Printre cele mai comune simptome se află excrescențe neobișnuite pe suprafața pielii sau un aspect anormal al acesteia.

Totuși, cancerul de piele mai poate apărea într-un loc care, la prima vedere, nu are nicio legătură cu pielea: unghia. Deși nu acordăm atenție aspectului unghiilor noastre sau îl asociem cu alte cauze, se pare că aceste semne pot anunța cancerul și ne pot ajuta să îl detectăm la timp.

O poveste impresionantă este cea a unei femei care a fost la manichiurista sa, Jean Skinner, și care a cerut ca unghiile ei să fie acoperite cu o ojă închisă la culoare din cauza petei negre și inestetice care îi apăruse pe o unghie. Jean a sesizat imediat forma neobișnuită a petei și i-a cerut clientei să își facă mai multe analize pentru melanom, deoarece acest simptom este specific cancerului de piele. Într-adevăr, medicul a confirmat bănuielile lui Jean, diagnosticând-o pe femeie cu o formă de cancer de piele agresivă!


În GALERIA FOTO poți vedea poza pe care manichiurista a făcut-o unghiei clientei sale în acea zi.

Înainte de a te speria, află că nu orice linie neagră sau roșiatică care apare pe unghie trebuie să te îngrijoreze. Uneori, aceasta poate fi rezultatul unei deficiențe nutriționale sau al unei răni, și doar în cazuri rare acest semn poate fi malign.

Ce tip de cancer poate fi pus în evidență de aceste semne verticale de pe unghii? O formă de melanom numită melanonichie longitudinală, scrie divahair.ro. Aceasta apare atunci când există o producție în exces de melanocite, celulele mature care formează melanina în zona respectivă a unghiei. Liniile, de obicei negre, sunt similare celor care pot să apară în alte zone ale corpului (brațe, umeri, față, spate) și de cele mai multe ori nu sunt maligne. Totuși, ele trebuie să fie verificate de fiecare dată de un dermatolog.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?