Semnul ascuns de Parkinson. Dacă scrisul tău de mână arată așa boala ar putea fi incipientă

 

Când te gândești la Parkinson, probabil că te gândești la tremur, dar un semn de avertizare mai concret și mai puțin cunoscut este scrisul de mână care devenind mult mai mic.Analiza scrisului de mână a identificat pacienții care sufereau de Parkinson în stadii incipiente în mai mult de 97% din cazuri, a constatat un studiu israelian.

”Am pacienți să scriu o propoziție precum 'Astăzi este o zi frumoasă' de zece ori", spune medicul Michael S. Okun. "Pe măsură ce scriu, fiecare frază devine tot mai mică, iar cuvintele devin mai apropiate unul de altul”.

Boala Parkinson apare atunci când celulele nervoase din creier devin deteriorate sau mor. Creierul încetează să mai producă o cantitate la fel de mare de dopamină, o substanță chimică care trimite semnale pentru a produce mișcări; acest lucru provoacă rigiditate musculară în mâini și degete, ceea ce afectează scrisul de mână.

Alte doup semne timpurii ale Parkinsonului sunt pierderea mirosului și vise cu adevărat intense în care vă sucești și lovești în timpul somnului.

Dacă oricare dintre aceste simptome durează mai mult de două săptămâni mergi cât mai repede la un neurolog. Dacă este diagnosticat devreme, poate fi controlat, conform rd.com.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?