Semnatarii inițiativei "Fără penali" din Teleorman s-au trezit cu poliția locală la ușă

 
Semnatarii inițiativei "Fără penali" din Teleorman s-au trezit cu poliția locală la ușă
Semnatarii inițiativei "Fără penali" din Teleorman s-au trezit cu poliția locală la ușă

În urma semnării listelor „Fără penali în funcții publice”, unii dintre locuitorii orașelor din Teleorman s-au trezit cu poliția locală la ușă.Se presupune că totul vine dintr-o încercare a autorităților locale de a valida listele de semnături, astfel că împuterniciți ai primăriilor din județ fac verificări la domiciliul oamenilor, scrie realitateadeteleorman.net.

Flori M. este una dintre semnatarele listelor întocmite în perioada campaniei de strângere de semnături. Ea a povestit, în exclusivitate pentru Realitatea de Teleorman, cum a decurs totul: „Mi-au bătut la ușă în cursul acestei dimineți. A deschis fiica mea. Era un polițist de la poliția comunitară, cred. Și mi-a arătat semnătura mea de pe o copie a listei și m-au întrebat dacă semnătura îmi aparține. Apoi m-au întrebat dacă am semnat pentru modificarea constituției. Le-am spus că e semnătura mea și că o recunosc. Și le-am spus că am semnat pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”. Și mi-a zis că nu scrie acolo că pentru asta am semnat, ci pentru modificarea constituției. Le-am spus că se presupune că se va schimba și constituția în sensul ăsta. L-am invitat în casă și mi-a dat să completez niște hârtii. Erau două tabele, prin care îmi dădeam din nou datele personale și o recunoaștere a faptului că am semnat. Ce mi se pare mie greșit, pe lângă faptul că te trezești cu polițistul la ușă, e faptul că te întreabă dacă ai semnat pentru modificarea constituției, ca să spui nu. Și sunt sigură că sunt mulți care nu înțeleg întrebarea asta.”


Mai mulți primari din Teleorman au fost contactaţi pentru a-i întreba care este metoda prin care ei verifică veridicitatea semnăturilor. Primarul Valerică Cîrciumaru, de la Roșiorii de Vede, a spus că modul de verificare e simplu: „M-am interesat. Dosarele cu listele respective le-am dirijat către Evidența Populației, urmând ca ei să verifice. Ei au două lucruri de verificat: ca cei din listă să figureze în listele electorale și să fie cetățeni cu drept de vot. Autenticitatea semnăturii nu e treaba mea.”Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
sisi
15 Sep 20:53
muuue primarilor pesedisti si alde mueee slugilor pesedisti interlopii politici la inchisoare
Răspunde
0 0
anonim
15 Sep 13:10
Campanie clara de intimidare a cetatenilor si ca sa-i oblige sa nu contrazica prin nimic cele dorite de coruptul Dragnea. In acelasi context se inscrie acuzatia de intentie de lovitura de stat adusa celor din Diaspora, ce au manifestat in 10 august si au fost casapiti de corpul de batausi angajat la jandarmi si comandat di umbra de acelasi Dragnea si de o membra a haremului sau pusa ministra.Vor sa excuda Diaspora de la vot prin acuzatii care duc la pierderea drepturilor cetatenesti. De- ar putea fiti siguri ca le-ar suspenda si cetatenia romana.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?