Semnal de alarmă tras de BBC! Pădurile din România, defrişate excesiv! E dezastru

 

Semnal de alarmă tras de BBC în legătură cu defrişările din România. Televiziunea britanică a publicat un material despre Parcul Naţional Domogled, de pe Valea Cernei. Viitorul acestei păduri, una dintre ultimele mari păduri de fag din Europa, este ameninţat de tăierea arborilor, scriu jurnaliştii străini. 

Reportajul BBC porneşte de la un material filmat cu camera ascunsă de ONG-ul Agent Green, care cere oprirea tăierilor din pădurea de pe Valea Cernei. 

Părţi din pădure sunt protejate de UNESCO, iar acolo nu pot avea loc tăieri, dar peste jumătate nu este în apărată şi este în pericol, potrivit BBC, care a trimis un reporter pentru a vedea situaţia. Jurnaliştii britanici afirmă că arborii au fost tăiaţi cu autorizaţie, dar prin metode ilegale. 

BBC a mai realizat reportaje şi despre tăieri de arbori în alte păduri protejate din Europa, precum un parc naţional din Polonia. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?