SEISM 2018. Câţi oameni ar muri în Capitală, în urma unui cutremur mare. Concluziile lui Arafat

 
SEISM 2018. Câţi oameni ar muri în Capitală, în urma unui cutremur mare. Concluziile lui Arafat / Foto: Inquam Photos / George Calin
SEISM 2018. Câţi oameni ar muri în Capitală, în urma unui cutremur mare. Concluziile lui Arafat / Foto: Inquam Photos / George Calin

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, sambata, ca in cadrul exercitiului Seism 2018 sunt estimate peste o mie de victime, intre care patru sute de morti, in urma cutremurului de 7,5 grade pe scara Richter, produs in Vrancea.Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, sâmbătă seara, că la aproximativ 12 ore de la momentul seismului simulat în cadrul exerciţiului naţional sunt 450 de persoane decedate, aproape 1.800 de răniţi şi peste 3.200 de persoane date dispărute. El a menţionat că în România vor ajunge o echipă medicală din Israel, care va alcătui un spital de nivel 3 - cel mai ridicat - şi una de căutare-salvare din Bulgaria.

De asemenea, in cadrul simularii, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru decretarea starii de urgenta, asteptandu-se raspunsul de la Cotroceni.

Cu câteva ore înainte, într-o conferinta de presa, Arafat a prezentat ultimele date estimate de catre organizatorii exercitiului Seism 2018. Toate autoritatile sunt alertate.


"In urma cutremurului produs in aceasta dimineata, se preconizeaza peste o mie de victime, dintre care peste 400 de persoane decedate. S-au inregistrat peste 200 de cladiri prabusite, 800 afectate grav, peste 1.400 afectate mediu, fiind necesasa efectuarea de expertize. Cladirile afectate apartin institutiilor publice de la nivelul municipiului Bucuresti, dar si imobile de locuit, printre care si cladiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel incat se prognozeaza un numar mare de victime", a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, s-a cerut instituirea starii de urgenta.

EXERCIŢIU SEISM 2018. Cum se pregătesc autoritățille pentru un cutremur de 7,5 gradeAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
14 Oct 10:44
Cite furturi vor fi s-a calculat ?
Răspunde
0 0
Cerepaniuc
14 Oct 09:53
Daca un cutremur este de 7,5 grade .... Celsius (!) atunci am schimbat sistemul international de unitati si suntem in alta dimesiune!!! inafara fizicii de pe Terra!
Răspunde
0 0
Dezsolevi
14 Oct 09:35
Toate bune si frumoase domnule ARAFAT.
Eu sunt comvins ca este bine ca stuctura DSU sa fie prtegatita pentru orice situatie grava dar BANII ALOCATI pentru aceasta MEGA DEMONSTRATIE nu era mai bine sa fii fost investita in INFRASTRUCTURA RUTIERA, SPITALE?
Oricun eu sunt comvis ca dumneavoastra stiti ca DRUMURILE TARISOAREI NOASTRE sunt pline de curbe,gropi zone cu limitari de viteza.Drumurile INTERJUDETENE trec prin SATELE TARISOAREI.
ORASELE RESEDINTA DE JUDET nu sunt legate intre ele cu AUTOSTRAZI.
Daca TARA NOASTRA ar avea AUTOSTRAZI timpul de reactie al departamentului dumneavoastra ar fii mult mai bun si nu ar trebuii sa ARUNCATI O CARUTA DE BANI ca sa vedeti ca de la BRASOV pana la BUCURESTI trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare,cafea,si niste calmante.
Răspunde
0 0
Sasu
13 Oct 20:53
Vă rog să recitiți short story și daca e corect mâine să ne spuneți că vremea va fi deosebit de caldă cu temperaturi de până la 23 de grade Richter. ;) Mulțumesc
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?