Directorul FBI confirmă existența unei investigații în privința legăturilor Trump-Rusia

James Comey, directorul FBI, a confirmat, în timpul audierii în fața Congresului american, că FBI investighează dacă Rusia a intervenit în campania prezidențială din Statele Unite, ceea ce înseamnă că, implicit, sunt cercetate și posibile legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus. "Am fost autorizat de către Departamentul de Justiției să confirm că FBI investighează eforturile guvernului rus de a inferfera în alegerile prezidențiale din 2016. Asta include și investigarea pretinselor legături între membrii echipei de campanie a lui Donald Trump și agenți ruși", a spus Comey.

Anunțul lui James Comey este unul important, potrivit BBC, întrucât FBI nu obișnuiește să confirme sau să infirme existența unei anchete în desfășurare. 

Şeful FBI a fost audiat astăzi de o comisie a Camerei Reprezentanţilor, unde a trebuit să răspundă la o întrebare care a măcinat începutul de mandat al noului preşedinte american. Au colaborat, într-adevăr, oamenii lui Trump cu Moscova lui Putin pentru ca Hillary Clinton să piardă alegerile?

De asemenea, directorul FBI a fost întrebat dacă există vreo dovadă care să arate că Donald Trump nu minte când spune că Barack Obama i-a ascultat telefoanele.

Actualul şef al NSA şi un fost director CIA au fost și ei audiaţi în acelaşi dosar al contactelor cu Rusia. 

Legăturile dintre administrația Trump și Rusia, o invenție a democraților, susține pe Twitter președintele american

"Democrații au inventat și promovat povestea cu Rusia ca scuză pentru campania lor groaznică", a scris Trump, în replică la acuzațiile privind influența pe care ar fi exercitat-o oficiali ruși asupra campaniei sale prezidențiale de anul trecut, finalizată cu instalarea sa la Casa Albă după alegerile din noiembrie. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?