Şeful DGA Prahova, reţinut pentru fapte de corupţie, nu şi-a petrecut noaptea în arest, ci la spital

 

Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, nu şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul Poliţiei, el fiind transportat la Spitalului Judeţean Ploieşti, de unde a plecat marţi dimineaţă, pentru a asista la percheziţia făcută în biroul său.

Comisarul şef Constantin Ispas, care de câţiva ani conduce Serviciul Judeţean Anticorupţie din Direcţia Generală Anticorupţie, a fost scos luni noapte din sediul DNA Ploieşti, fiind transportat în arestul Poliţiei Judeţene Prahova, situat în municipiul Câmpina.

Medicul care i-a evaluat lui Ispas starea de sănătate înainte de a fi introdus în arest, conform procedurilor standard, a constatat că acesta are nevoie de investigaţii medicale, întrucât ar putea avea probleme cardiace, au declarat surse judiciare, potrivit Mediafax.

În acest condiţii, şeful DGA Prahova a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde a stat aproape trei ore.

Conform surselor citate, medicii de la spital au constatat că starea de sănătate a şefului DGA Prahova nu necesită internarea, iar marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, el a fost dus direct la biroul său din Ploieşti, pentru a asista la percheziţiile făcute de procurorii DNA.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile făcute de DNA Ploieşti la birourile şefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi la cel al ofiţerului BCCO Emilian Saghel continuă.

Marţi după-amiază, cei trei vor fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Ploieşti percheziţionează, marţi, birourile şefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi pe cel al ofiţerului BCCO Emilian Saghel, reţinuţi luni seară într-un dosar de corupţie. Birourile celor trei au fost sigilate luni, după ce aceştia au fost ridicaţi şi duşi la audieri, la DNA Ploieşti.

Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, are biroul în sediul Poliţiei Municipale Ploieşti, în timp ce Rădulescu şi Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

”Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii domiciliare în opt locaţii din judeţele Prahova şi Dâmboviţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Public.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA Ploieşti.

Potrivit DNA, Constantin Ispas, comisar-şef de poliţie şi şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, este suspectat de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?