Şeful Comisiei de la Veneția, interviu EXCLUSIV: "Justiţia penală din România, în pericol"

 
Şeful Comisiei de la Veneția, interviu EXCLUSIV: "Justiţia penală din România, în pericol"
Şeful Comisiei de la Veneția, interviu EXCLUSIV: "Justiţia penală din România, în pericol"

Președintele Comisiei de la Veneția, interviu în exclusivitate pentru Realitatea TV! Oficialul atrage atenția că justiția penală din România este pusă în pericol de modificările aduse codului penal și a celui de procedură. 

"Riscul este ca justiţia penală din România să fie cu adevărat subminată şi să sufere un prejudiciu. Nu punem decât o presiune morală, dar există un cost politic din partea Adunării Parlamentare, care, în acest caz, a cerut o opinie privind cele două Coduri. Aceste lucruri vor fi discutate în cadrul Comisiilor adecvate ale Adunării Parlamentare (n.red.: a Consiliului Europei), după publicarea opiniilor noastre. Comisia Europeană urmăreşte cu atenţie situaţia privind aceste două Coduri din România şi va lua în calcul, în deciziile ei, opinia Comisiei de la Veneţia şi implementarea de către autorităţile române a recomandărilor noastre. Domnul Iordache a lăsat deschisă uşa unei posibile cooperări viitoare România şi Comisia de la Veneţia pe această temă. Este ceva încurajator. El a spus că autorităţile vor examina cu atenţie recomandările noastre şi că vor încerca să ţină seama de ele. Recomandările şi opiniile Comisiei de la Veneţia nu sunt obligatorii", a precizat Gianni Buquicchio preşedintele Comisiei de la Veneţia. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
De ce nu publicati il deranjati pe smeul,care isi permite sa insulte o țară ?
20 Oct 07:45
Bravo Realitatea,nu pot pătrunde cu laude la Comisia de la Veneti ,pentru ca sunteti partizan ca si ea,nu neadevărul si durerea după practicile penale ale KGB si gestapo !
Răspunde
0 0
Jan
20 Oct 06:26
Justitia este siluita si violata de puliticienir mirlani si puscariabili educati la facultati no name private ... Nu poti avea justitie si dreptate cind puliticineii pun guvernul romaniei sa munceasca exclusiv numai pentru interesele lor personale in completa defavoare a intereselor multimii. Mai mult, guvernul tarii a lucrat pentru a demola alte structuri ale tarii si a le oferi strainilor prin expunerea lor in presa sub forma de ''dezvaluiri''. toderica, dar si restul guvernului, de cind a fost pus ministru nu a facut decit sa caute solutii la problemele penale si economice ale unei gasti pulitice ... atit si nimic mai mult !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?