Un şef al agenţiei Anticorupţie din Rusia, arestat. În casa lui s-au găsit 122 de milioane de dolari

 

Percheziţiile la casa adjunctului şefului Anticorupţie din Rusia au condus poliţiştii la o captură impresionantă: Dmitry Zakharchenko ascundea peste 122 de milioane de dolari în birou, într-o pungă.Poliţia l-a arestat pe Dmitry Zakharchenko, fostul şef adjunct al Agenţiei Anticorupţie din Rusia, scrie RT.com, care citează Ria Novosti, după percheziţii. Bărbatul a refuzat să comenteze acuzaţiile sau să explice provenienţa banilor, Zakharchenko susţinându-şi nevinovăţia.

Bărbatul a apărut în faţa judecătorului sâmbătă, fiind acuzat de abuz de putere, luare de mită şi obstrucţionarea justiţiei.


Elemente ale acestui dosar rămân încă un mister, pentru că nu se cunosc detalii oficiale legate de suma exactă descoperită, TASS susţinând că banii ar fi fost găsiţi nu acasă la fostul şef adjunct al Anticorupţiei din Rusia, ci la sora acestuia, life.ru prezentând primele imagini cu banii, alături de informaţia că poliţia a avut nevoie de o cutie mai mare, pentru că întreaga sumă nu încăpea în pungi.

Tot TASS susţine că banii ar fi provenit de la defuncta bancă Nota, căreia i s-a retras licenţa de operare în 2015 pentru că a încălcat regulamentul bancar.

(w460)

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?