Şefa Înaltei Curţi a votat proiectul de modificare a legilor Justiţiei: Nu mi-e jenă, nu mă ascund!

 

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Cristina Tarcea, a spus, joi, la finalul sedintei CSM - care a dat aviz negativ propunerilor de modificare a legilor Justitiei - ca votul sau a fost de a acorda un aviz cu observatii, pentru ca in acest fel ar fi putut atrage atentia tuturor, inclusiv initiatorilor, asupra punctelor nevralgice ale proiectului, intre care trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei si procedura de numire a procurorilor sefi, potrivit news.ro.

"Nu ma ascund, nu imi este jena - votul meu a fost de a acorda un aviz cu observatii asupra proiectelor, din doua motive. In primul rand, este mesajul public - un sistem guvernat de legi adoptate in 2004 se impune modificat. Argumentul al doilea este ca prin avizul cu observatii pe care l-am fi putut acorda am fi atras atentia tuturor, inclusiv initiatorilor, asupra punctelor nevralgice", a declarat Cristina Tarcea la plecarea de la CSM.

Ea a spus ca una dintre modificarile contestate este trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei. "Nu suntem de acord cu aceast solutie", a subliniat Tarcea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?