Şefa DNA, Anca Jurma, iese la atac pe tema mandatelor de supraveghere

 
Anca Jurma
Anca Jurma

Şefa DNA, Anca Jurma, a declarat, miercuri, că în cazul în care OUG 6/2016 privind mandatele de supraveghere va fi respinsă, ar fi afectate multe dosare ale Direcţiei şi activitatea tuturor parchetelor din ţară. Jurma mai spune trebuie găsită o soluţie pentru interceptări, dacă OUG va fi retrasă.Anca Jurma spune că anularea OUG 6/2016 ar pune probleme la toate parchetele şi chiar la unităţile de poliţie.

„Am discutat despre impactul legilor justiţiei modificate, (...) acele dispoziţii care ar putea să ridice probleme în practică, posibilităţi de modificare ale legii. V-aş da un, singur exemplu, problematica delegărilor, care acum este foarte mult îngreunată", a declarat procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, după întrevederea cu Augustin Lazăr şi cu şefii de parchete de la Parchetul General.

Anca Jurma a subliniat, întrebată dacă respingerea Ordonanţei 6/2016 ar crea probleme în instituţia pe care o conduce, aceasta a răspuns că nu vor fi probleme doar la DNA.

„Ar pune probleme la toate parchetele şi la unităţile de poliţie. Dacă discutăm despre faptul că SRI este unica instituţie din ţară care dispune de infrastructură pentru asigurarea interceptărilor, în momentul în care această ordonanţă ar fi retrasă, va trebui în acelaşi moment găsită o soluţie alternativă", a mai spus Anca Jurma, subliniind că este vorba de multe dosare care ar fi afectate.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, marţi, dezbaterile privind proiectul de aprobare a OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în procesele penale, ordonanţă care a stat la baza protocului încheiat, în acelaşi an, între PG şi SRI.

Respingerea OUG ar putea conduce la revizuirea anumitor probe în dosare, declara ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în privinţa acestui demers, potrivit Mediafax.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Fane
11 Oct 23:24
... am o propunere, sa se desfiinteze tribunalele si puscariile !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?