Şefă din Finanţele Publice, trimisă în judecată de DNA după ce a luta mită de la un om de afaceri

 
Noul şef al DIPI, audiat la DNA
Noul şef al DIPI, audiat la DNA

Adjuncta şefului Finanţelor Publice Bihor a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru că ar fi luat mită 6.000 de euro, din suma totală pretinsă de 14.500 de euro, pentru a ajuta un om de afaceri să plătească taxe mai mici la stat. Într-un alt caz, ea ar fi primit alimente de la un afacerist pentru a fi îngăduitoare în timpul unor controale.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie (DNA) au anunţat, joi, printr-un comunicat, că Adriana Sime, adjunctă a şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor (AJFP), a fost trimisă în judecată în stare de arest la domiciliu. Adriana Sime, care în perioada faptelor conducea Serviciul Persoane Juridice, este acuzată de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, după ce, în perioada octombrie 2013 – februarie 2014, ar fi pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) 14.500 de euro.

Ea ar fi primit în două tranşe 6.000 euro, bani ce i-au fost remişi fie în biroul său, fie acasă, printr-un intermediar, Florentina Rodica Puşcău, trimisă şi ea în judecată pentru complicitate la luare de mită, fiind sub control judiciar.

În schimbul banilor, Adriana Sime ”urma să asigure finalizarea favorabilă a unei inspecţii fiscale efectuate la societatea comercială administrată de omul de afaceri şi urma să asigure întocmirea unui raport de inspecţie fiscală prin care să nu se constate în totalitate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, lucru care s-a şi întâmplat”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, în perioada octombrie 2012 – decembrie 2014, Sime ar fi primit de la un alt om de afaceri (denunţător în cauză) produse alimentare în valoare totală de 927,96 de lei, ”pentru ca, în schimb, să manifeste o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii şi efectuării controalelor fiscale la firma acestuia, adică inspecţiile să fie doar formale, fără constatarea unor eventuale nereguli”, potrivit procurorilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?