Secţia de asistenţă religioasă din MAI va raporta direct la Sfântul Sinod al BOR

 
Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea
Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea

Sectia de asistenta religioasa din cadrul Ministerului Afacerilor Interne are de acum inainte obligatia sa informeze Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la "activitatea desfasurata in domeniul asistentei/educatiei moral-religioase crestin-ortodoxe". Prevederile fac parte dintr-un ordin al vicepremierului si ministrului de Interne, Gabriel Oprea, care a fost publicat in Monitorul Oficial. Ordinul reglementeaza organizarea Directiei Informare si relatii publice, care are in subordine directa aceasta Sectie de asistenta religioasa, scrie Hotnews.ro.

Raportarea Sectiei de asistenta religioasa din cadrul Ministerului Afacerilor Interne catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a fost introdusa prin Ordinul nr. 148 din 2 octombrie 2014 al viceprim-ministrului si ministrului afacerilor interne Gabriel Oprea. Ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Directiei Informare si relatii publice a fost publicat in Monitorul Oficial vineri, 24 octombrie, cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale 2014.

Ordinul prevede ca Directia Informare si relatii publice "este unitate a aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne (...), fiind specializata in conceperea, organizarea, conducerea, coordonarea si controlul activitatilor de informare si relatii publice, transparenta decizionala, realizare a publicatiilor, filmelor si materialelor audiovizuale cu privire la domeniul specific, precum si in monitorizarea si analizarea permanenta a efectelor mediatice produse de misiunile si actiunile intreprinse de personalul M.A.I., cu scopul de a asigura o reflectare obiectiva in spatiul public a activitatii M.A.I."


Mai mult pe Hotnews.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
7 -3
Realitatea
29 Oct 12:03
Biserica face pas dupa pas spre instituirea unui Stat Clerical. Sa vedeti voi ce bine o sa fie cand preafericitul o sa decida in locul vostru ce e bine si ce e rau ...
Răspunde
3 -2
ilasciuc danut
29 Oct 12:16
4 DACA INTERNELE AU SECTOARE CU PIPE-URI CE CONDUC DIRECT SPRE B.O.R ... INTERESUL E PREA CLAR SA NU FIE CONSTIENTIZAT SI DE GHELASE !
7 -2
ilasciuc danut
29 Oct 11:59
BAI CE MAI TURA-VURA... CE GRAD ARE PREAFERICITUL DANIEL ?
CA A FOST OFITER AL SECURITATZII O SHTIM DEJA, CA GABRIEL OPREA A FOST SI E LA FEL...SE STIE... CE FEL DE MODEL DE STAT VRETI SA NE IMPUNETZI ?
EU NU SUNT DIN MAREA MAJORITATE CARE SA CADA IN CAPCANA ARMATEI DE PURTATORI DE SUTANA CU EPOLETZI PE INTERIOR... NU SERVESC POLITICA VOASTRA DE CONTROL A POPULATIEI...CE VRETI PANA LA URMA DE LA TZARA AIA ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?