Secretul unei căsnicii fericite, din punctul de vedere al femeii, descoperit. E surprinzător!

 
Tipul de femeie care are cea mai lungă căsnicie
Tipul de femeie care are cea mai lungă căsnicie

Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit care este secretul unei căsătorii fericite: un soţ înalt. Evident, la asta se adaugă şi interesele comune, simţul umorului şi o viaţă sexuală sănătoasă.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Konkuk din Seul, cu cât diferenţa de înălţime dintre soţie şi soţ este mai mare, cu atât e mai fericită.

"Deşi se ştie faptul că femeile, din motive evoluţioniste, preferă bărbaţii înalţi pentru împerechere, niciun studiu nu a investigat dacă un bărbat înalt îşi face soţia mai fericită", a declarat cercetătorul Kitae Sohn, coordonatorul studiului. "Diferenţa mare de înălţime este strâns legată de nivelul de fericire al soţiei."


Acesta a adăugat că relaţia dintre înălţime şi nivelul de fericire "se estompează gradual de-a lungul timpului şi dispare complet după 18 ani de căsnicie."

"Totuşi, perioada lungă de disipare indică un impact puternic al înălţimii bărbatului asupra psihologiei feminine, impact datorat probabil evoluţiei", a spus cercetătorul, potrivit ele.ro, care citează aktual24.ro.

Doctorul Sohn, care a analizat date de la 7.850 de femei în cadrul unui studiu de lungă durata asupra populaţiei, spune că pot există multe motive pentru care înălţimea unui bărbat e legată de nivelui de fericire al soţiei. "În primul rând este vorba despre valoarea intrinsecă a înălţimii. Femeile pur şi simplu plac bărbaţii înalţi, deşi nu pot explică de ce", a scris acesta în jurnalul Personalitate şi Diferenţe Individuale.

"E la fel ca atunci când oamenii favorizează mâncărurile mai grase, mai sărate sau mai dulci, fără a şti exact de ce: asemenea mâncăruri sunt esenţiale pentru supravieţuire, însă la începuturile evoluţiei omului erau destul de rare, asta însemnând că poftă pentru asemenea mâncăruri a sporit calitatea genetică a reproducerii în trecut. În mod similar, preferinţă femeilor pentru bărbaţi înalţi, a sporit calitatea genetică a reproducerii a femeilor."

Cercetătorul a sugerat şi o serie de scenarii pentru a explică de ce înălţimea tinde să-şi piardă influenţă de-a lungul timpului. De exemplu, soţia "se poate obişnui cu înălţimea soţului şi cu tot ce decurge din aceasta, cum ar fi atracţia fizică sau forţă", a explicat acesta. Sau e posibil ca ea "să-şi fi pierdut caracteristicile care au ajutat-o să-şi găsească un bărbat înalt, cum ar fi frumuseţea. Pierderea ar putea să-i provoace nefericire în mod direct sau indirect, prin schimbarea comportamentului soţului faţă de ea: mai puţină afecţiune pentru ea, mai multă afecţiune pentru alte femei, grijă scăzută pentru copil", a continuat Sohn.

Femeile au evoluat în a preferă bărbaţi înalţi, deoarece aceştia sunt percepuţi că fiind mai puternici, "aşa că evident sunt fericite pentru că au ceva ce le place", a concluzionat cercetătorul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?