Secretul părului superb al Împărătesei Sissi, una dintre cele mai frumoase femei ale epocii

 
Secretul părului superb al Împărătesei Sissi, una dintre cele mai frumoase femei ale epocii
Secretul părului superb al Împărătesei Sissi, una dintre cele mai frumoase femei ale epocii

Celebra împărăteasă Sissi a Austriei a fost una dintre cele mai frumoase femei ale epocii. Soţia împăratului Franz Joseph era obsedată de aspectul obrazului şi al părului ei lung şi bogat, de silueta ei ca un lujer de floare, fiind nedespărţită de oglin­zile prezente pretutindeni în palatul imperial. Tenul, părul şi silueta erau la ordinea zilei.Preparatele ei de înfru­museţare au făcut epocă, sunt celebre şi recunoscute şi astăzi pentru efici­enţa lor, iar la Viena există o farmacie care prepară produse cosmetice după reţe­tele originale ale frumoasei Sissi. Chiar dacă sărbătorile noastre nu se vor pe­trece în spaţii regale, şiretlicurile împă­rătesei ne sunt de folos.

Mască cu căpşuni, smântână şi mentă


Aveţi nevoie de câteva căpşuni proas­pete, o lingură de smântână, câ­teva frunzuliţe de mentă uscate mărun­ţite. Zdrobiţi căpşunile cu furculiţa, adăugaţi smântâna şi menta şi ames­tecaţi bine. Aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât, lăsaţi-o 30 de minute să acţioneze, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă.

Cremă împotriva ridurilor
(crema "Celeste" - reţetă din 1874)

Se amestecă în cantităţi egale, pe baie de aburi, ceară albă, ulei de mig­dale, glicerină şi spermanţet (grăsime obţinută din balene). Ţineţi crema la rece nu mai mult de o lună. Păstrează pielea tânără şi este indicată mai ales pe vreme rece.

Împărăteasa avea un păr foarte lung, bogat, de culoarea castanei, pe care îl îngrijea cu mare atenţie. Mai mulţi slujitori se ocupau zilnic de piep­tănarea şi coafarea podoabei capi­lare a împărătesei, iar la două săptă­mâni, era spălat cu un şampon preparat din co­niac şi gălbenuşuri de ou, în cantităţi egale.

Într-un castron, bateţi albuşul a patru ouă, până se transformă în spu­mă, pe care o masaţi la rădăcina păru­lui. Lăsaţi să se usuce şi spălaţi părul cu un amestec în părţi egale de rom şi apă de trandafiri.

Sursa: formula-as.ro

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?