Secretarul general al ONU, apel în conflictul din Siria

 

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, face apel la diminuarea conflictului în Siria, după lansarea operațiunii militare a Turciei. Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să adopte, deocamdată, o poziție comună în legătură cu ofensiva Turciei în Siria. 

Secretarul general al ONU a făcut apel pentru diminuarea conflictului din Siria, afirmând că acest lucru este "absolut esenţial"

"Vreau să îmi exprim îngrijorarea privind escaladarea conflictului din estul Siriei. Diminuarea conflictului este absolut esenţială", a declarat Guterres pentru reporterii de la Copenhaga.

Cel puțin 11 civili  au murit în nordul Siriei de miercuri până în prezent.

Și armata turcă a înregistrat vineri primele victime. Un soldat turc a fost ucis şi alţi trei militari au fost răniţi în luptele împotriva unei miliţii kurde în Siria.

Turcia înregistrează primele pierderi în ofensiva din nordul Siriei

 Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde, după retragerea trupelor americane din această zonă.

Turcia, ofensivă militară în Siria! A început războiul împotriva kurzilorAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?