sechestru NOU

 
În România se pune sechestru şi pe şcoli. Elevii Liceului Teoretic "Ion Barbu" din Capitală riscă să nu mai poată face cursuri după ce primăria Sectorului 5 nu a plătit o firmă care a făcut reparaţii. Societatea a mers, luni, cu un executor judecătoresc şi a pus gaj pe calculatoarele liceului.

Într-o intervenţie în direct la jurnalul de la ora 21, primarul Marian Vanghelie a anunţat că dimineaţă, la prima oră, va ridica sechestrul. Avocatul firmei care are de recuperat datoriile spune, însă, că este un gest abuziv.


Diana Ciulei, directorul liceului, a declarat: "Câteva calculatoare şi câteva obiecte de inventar (au fost sechestrate- n.r.), tocmai pentru a se atrage atenţia că trebuie rezolvat acest subiect ... trebuie să existe bani ca să dăm datoriile de acum 3 ani. Consiliul Local trebuie să plătească".

Societatea de construcţii are de recuperat circa 3 miliarde de lei vechi. Edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a precizat: "Primăria sectorului 5 ca să poată să plătească nişte lucrări trebuie să şi semneze un proces verbal de recepţie, să vadă ce s-a lucrat... Dimineaţă am să fiu prezent la ora 8 şi am să ridic acel sechestru fraudulos făcut asupra calculatoarelor şi o să discutăm".

Bogdan Bărbuceanu, avocat al societăţii creditoare, a spus: "Îi atrag atenţia că există un proces verbal de recepţie conform articolelor 8 şi 12 din regulamentul de recepţie a lucrărilor de construcţie, ca atare titlul executoriu este perfect legal. Dacă dânsul intenţionează să săvârşească o faptă penală faţă de această executare, nu are decât să o facă. Noi vom avea toate elementele procesuale la dispoziţie care le vom îndrepta împotriva acestor atitudini."

Informaţia despre sechestru a venit de pe site-ul www.realitatea.net, de la o telespectatoare, care ne-a transmis că "La ora 14.00, la Liceul "Ion Barbu" va avea loc o executare silită. Este vorba de o plată pentru o firmă de construcţii."print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?