Se schimbă vremea. Vine toamna! Ploile și frigul pun stăpânire pe țară

 

După vremea destul de primăvăratică, aproape spre vară, de până acum, urmează să vină iarna. Aproape toată țara va fi cuprinsă de frig, ploi abundente și temperaturi scăzute. Local, în jumătatea estică, se pot aduna 40 de litri pe metru pătrat.

Pe parcursul zilei de joi (26 septembrie) temporar va ploua în toate regiunile, iar în cursul nopții (26/27 septembrie) și în primele ore ale zilei de vineri (27 septembrie) în cele centrale, estice și sud-estice, precum și la munte. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar mai ales în zona Carpaților Orientali pe arii restrânse 30...40 l/mp.

 În județele Tulcea, Constanța, Brăila și Galați în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități importante de apă, ce vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vor fi mai ales averse, frecvente descărcări electrice, posibil grindină și intensificări temporare ale vântului.

Joi vremea va fi închisă şi ploioasă. Local, în jumătatea estică, se pot aduna 40 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile vor fi de la 15 la 25 de grade, cu valori mai modeste în vest şi prin centru, dar ceva mai mari în sudul extrem.

În Dobrogea şi Bărăgan, ploile vin în mai multe reprize, pot apărea fenomene electrice şi se strâng cantităţi mari de apă. Ploua şi la noapte.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, o să deschidem umbrelele. Vremea rămâne urâtă şi se pot acumula chiar şi 40 de l/mp.

Ploi găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Se strâng 20 de l/mp şi pe aici, ploile continuă şi pe timpul nopţii, iar temperaturile rămân pe la 20 de grade peste zi.

Va ploua şi în vestul ţării, dar aici s-ar putea să se însenineze după prânz. Termic, nu stăm prea bine: maximele sunt modeste pentru un final de septembrie.

În Transilvania: tot vreme urâtă. O să plouă mult, aşa că şi pe aici se pot aduna 20 de l/mp. Ploile nu se liniştesc nici la noapte, cel puţin în zona Orientalilor.

În Oltenia: altă zi mohorâtă, de toamnă. Şi pe aici vine ploaia, dar sunt destul de slabe... Regimul termic rămâne cam acelaşi...

Vreme urâtă găsim şi în ţinuturile sudice: ploile vin în mai multe reprize, pot fi tunete şi fulgere, iar vântul va avea intensificări frecvente. Abia de mâine speram la un pic de soare.

Vremea în București

În Bucureşti, joi avem instabilitate şi ploi. Se înteţeşte vântul, pot apărea tunete şi fulgere, iar maximă ajunge la 22...23 de grade.

Şi vineri dimineaţă o să mai plouă puţin, dar mai târziu, se înseninează. După prânz vor fi în jur de 23 de grade, însă în noaptea următoare, se răcoreşte din nou: în cartierele de la periferie vor fi doar 8 grade.

Sâmbătă se anunţă soare şi vreme bună. Se încălzeşte simţitor.

Iar duminică va fi şi mai bine: timp frumos, vânt domol şi o maximă de 28...29 de grade.

Vremea la munte

Ajungem în zona de munte şi dăm peste vreme urâtă, cu ploi consistente. Joi, avem multă instabilitate şi ploi în toate masivele. Se anunţă 15...20 de l/mp, însă pe zone restrânse vor fi şi 40 l/mp. Vântul va sufla mai tare în zona Meridionalilor.

Vineri mai vin ceva ploi în masivele sudice şi estice, însă vremea se îndreaptă.

Peste week-end, situaţia este cu mult mai bună. Sâmbătă se încălzeşte uşor şi se arată soarele, iar duminică prindem vreme frumoasă, cu temperaturi agreabile şi doar câţiva nori prin nordul Orientalilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?