Se schimbă legea construcțiilor. Nu mai poți să îți faci casă de unul singur

 
Noi reguli la constructie
Noi reguli la constructie

Românii care vor să-și construiască o casă în regie proprie trebuie țină cont de schimbările care au avut loc în legea construcțiilor.

Cei care vor să își construiască o casă cu etaj la ţară trebuie să ştie că nu mai au voie să o facă în regie proprie. Noua lege în construcţii îi obligă să angajeze un diriginte de şantier, dar şi alţi experţi în domeniu.

Potrivit modificărilor aduse la lege, Inspectoratul de Stat in Constructii este obligat să verifice dacă cei care își construiesc case respectă sau nu normele de stabilitate și rezistență.

Noua lege a fost votata miercuri de deputati, urmeaza sa fie promulgata de presedinte si va intra in vigoare dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

Pana acum, proprietarul unei noi construcții cu etaj avea nevoie de o autorizatie si de un plan al casei, in rest se putea apuca de munca impreuna cu vecinii, prietenii si rudele.

De acum înainte, legea îi obligă pe constructori sa respecte mai multe condiții: rezistenta mecanica, stabilitate, securitate in caz de incendiu, lipsa de poluare, accesibilitatea în exploatare, izolarea termică.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Neagu Mircea
05 Jun 13:58
Casele din Provincie nu se incadreaza in aceleasi Conditii Geografice , precum Casele din Strainatate . Care probabil , fiecare Casa din Strainatate are si Gaze Naturale , dar Casele din Strainatate sunt Situate , la Campii sau Dealuri nu prea Innalte si de aceea , Turistii din Strainatate , vin la noi in Tara in Concedii de Odihna la Munte , sau la Mare . Este Imposibil de a alimenta prin Conducte cu Gaze Naturale , toate Casele din Provincie , si in Zone de Munte , dar si de Saracie Lucie !
Răspunde
0 0
Neagu Mircea
05 Jun 13:23
Probabil , ca este mai usor de a dormi intr-un Cort , in Pesteri , in Galerii , in Case in Pamant , decat a Dormi in Viitoarea Proprie Casa , unde Cheltuielile v-or fi probabil foarte mari , si nu stiu daca v-a mai putea ridica Omul Casa de la Temelie , datorita probabil Cheltuielilor cu Indicatiile Pretioase , cum sa-si Construiasca Omul Casa , din Lemn de Bambus , sau din Lemn de Brad , sau din Beton Monolitic , Sau din Otel Inoxidabil , si foarte Elastic ( Ca otelul Inoxidabil pentru Arcuri ) , ca sa reziste Casa la Orice ! Daca Indicatiile Pretioase ar fi Gratis , n-ar fi Problema ! , dar cred ca Indicatiile Pretioase Costa , cred ca v-a fi o mare Problema , ca Oamenii din Provincie cam nu prea au Posibilitati , ca pentru o Viata de Lux , ci dupa Posibilitati , i-si construiesc Casele , care se Construies Casele cu foarte mare Efort Fizic , si Suferinte pana la urma si de Sanatate , pana cand Casele sunt Construite cu Constiozitate , si Bine Construite ! Numai in Cazul Oamenilor in Care i-si Construiesc Casele sa nu fim , ca ies Peri albi din Cap , si Flamanzi dupa atata Efort , si Slabi , ca o Casa se Cam Construieste in Timp de doi ani , iar Oamenii mai Trebuie sa doarma si ei pe undeva , cu o bucata de Celofan in Geamuri , pana cand Casa este Gata ! Asadar , o Viata Foarte Grea si Chinuita cu Mult Efort , pana cand Oamenii , reusesc sa-si construiasca Cate o Casa ! Cu Toata Admiratia si Stima pentru Oamenii , care reusesc sa-si Construiasca Case , cu Eforturi Fizice , Foarte Mari , Supraomenesti ! De Acesti Oameni , ar Trebui sa Fim Mandrii , ca au reusit sa Faca Ceva ! Cate o Casa !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?