Se întorc ninsorile şi viscolul în unele zone. Prognoza meteo în următoarele zile

 

În estul, sudul şi sud-vestul ţării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei; înnorările vor fi persistente, va ploua slab pe arii restrânse, exceptând Lunca Dunării unde ploile vor fi frecvente şi moderate cantitativ. În zona de munte, cu precădere cea a Carpaţilor Orientali, vor fi mai ales ninsori. În restul ţării, doar izolat ploi slabe si vreme caldă pentru această dată. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în sud şi în est, mai ales seara, când în mare parte din Muntenia, în sudul Moldovei, dar şi pe litoral rafalele vor depăşi 55...60 km/h şi deasemenea pe crestele montane, unde trecător va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade.

În Capitală, tot o vreme închisă, trecător va ploua slab şi maxima va ajunge la 9...10 grade.

La munte, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de cele din intervalul precedent şi vor caracteriza o vreme relativ rece. Cerul va avea înnorări, mai persistente în masivele sudice şi estice. În Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în cei Meridionali, în special ziua vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări, mai ales seara şi noaptea, pe creste, unde rafalele vor depăşi 60 km/h.

Luni, valorile termice vor marca o scădere, mai semnificativă în partea de est a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade la Suceava si 11 la Timişoara şi Reşiţa, poate mai ridicate in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice, dar va avea înnorări în restul ţării. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte în Moldova şi predominant ploi în sud şi sud-est. La munte va ninge.

În Capitală, 3-4 grade dimineaţa si 9-10 grade la amiază. Vor fi condiţii de ploaie slabă, trecătoare.

Marţi vremea va fi predominant închisă, maximele, pozitive dar mai mici de 10 grade (10 grade la Drobeta Turnu Severin). Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

În Maramureş, nordul Moldovei şi local în Transilvania vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, în zonele deluroase ale celorlalte regiuni vor fi precipitaţii mixte, iar în rest vor predomina ploile. La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă. În Bucureşti, tot o vreme rece. În jur de 0 grade dimineaţa şi în jur de 7 grade la amiaza. 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?