Se întâmplă în România. O şcoală funcţionează de 40 de ani fără toaletă

 
Se întâmplă în România. O şcoală funcţionează de 40 de ani fără toaletă
Se întâmplă în România. O şcoală funcţionează de 40 de ani fără toaletă

O şcoală din judeţul Arad, unde învaţă peste 400 de copii, aşteaptă de şapte ani finanţare pentru dotarea clădirii cu toalete moderne. În cei peste 40 de ani de când a fost inaugurată, şcoala a pus la dispoziţia elevilor săi doar latrine. Aşa că nu a primit niciodată autorizaţie sanitară de funcţionare.

Pentru ca lucrările la noile toalete ale şcolii din localitatea Beliu să fie terminate, ar mai fi nevoie de 700.000 de lei. Din estimările constructorilor, lucrarea este realizată în proporţie de 70%. Pentru restul de 30% Primăria Beliu doreşte acum să acceseze fonduri tot de la stat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, program finanţat de Ministerul Dezvoltării.

Investiţia a început încă din vremea Guvernului Tăriceanu, în anul 2007. După trei ani în care lucrările au înaintat cu viteza melcului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, instituţie prin care a fost contractată lucrarea, a anunţat că nu a mai primit bani de la minister şi că lucrările nu pot fi continuate, potrivit Digi24.ro

La ora actuală, peste 80 de şcoli din judeţul Arad se află în imposibilitatea de a obţine autorizaţie sanitară de funcţionare, în mare parte din cauza toaletelor aflate în curte.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?