Se anticipează noi scumpiri până la Paște. Care sunt așteptările în economia reală

Scumpiri de la 1 iulie
Scumpiri de la 1 iulie
Autoritățile cu ochii pe scumpiri. Marți se implementează "Monitorul prețurilor" Scumpiri de la 1 iulie

Managerii firmelor din România se aşteaptă la noi scumpiri în comerţul cu amănuntul, până în aprilie, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru intervalul februarie-aprilie, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%).

” Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%)”, se arată în comunicatul INS.

În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

”Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cel mai ridicat nivel al soldului conjunctural, respectiv +36%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare”, se mai arată în comunicat.

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen. Aceasta nu trebuie însă confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?