Scrisoarea emoţionantă a unei învăţătoare pentru elevii ei. "Când am citit-o, am plâns"

 

Scrisoarea unei învăţătoare din Indiana a devenit virală, după ce mama unui elev a fost atât de impresionată încât a publicat-o pe o reţea de socializare.Abby Fallis a povestit că zilele trecute, când şi-a luat fiul de la şcoală a avut o surpriză incredibilă. Copilul i-a povestit că a plâns în clasă, însă nu din cauza vreunei note proaste sau a vreunei întâmplări supărătoare, ci din cauza emoţiilor.

"Rylan a urcat în maşină şi mi-a spus că s-a simţit puţin jenat pentru că a plâns la şcoală. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a spus că a plâns pentru că l-a bucurat scrisoarea primită de la învăţătoare înainte de examenele viitoare. Nu-i nevoie să mai spun că atunci când am citit-o, am plâns şi eu", a povestit femeia.

Iată, aşadar, ce conţinea scrisoarea:

"Dragii mei elevi,

Săptămâna viitoare veţi da examenul ISTEP la matematică şi citire şi peste două săptămâni examenul IREAD. Ştiu cât de mult aţi muncit, dar este ceva foarte important ce vreau să ştiţi.

Aceste examene nu definesc tot ceea ce vă face să fiţi unici. Oamenii care au făcut aceste teste şi care le notează nu vă cunosc pe fiecare în parte aşa cum vă cunosc eu şi, cu siguranţă, aşa cum vă cunosc familiile voastre. Ei nu ştiu că unii dintre voi vorbiţi deja două limbi străine sau că vă place să cântaţi sau să desenaţi. Ei n-au văzut cât de talentaţi sunteţi la dans. Ei nu ştiu că prietenii voştri se pot baza oricând pe voi, că zâmbetul vostru înseninează ziua sau că vă îmbujoraţi atunci când vă intimidaţi. (...)

Ei nu ştiu că zi de zi voi daţi tot ce-i mai bun din voi. Notele pe care voi le veţi obţine la aceste teste vor spune ceva, dar nu vor spune totul. Aceste teste nu vă definesc. Sunt multe moduri de a fi inteligent. Sunteţi deştepţi! (...) Voi sunteţi lumina care îmi face ziua mai veselă şi motivul pentru care sunt fericită să vin la lucru zi de zi. Aşadar, în preajma acestor examene, amintiţi-vă că nu există nicio modalitate de a testa toate lucrurile minunate care vă fac pe voi să fiţi VOI.

Nu vă rog decât să daţi ce-i mai bun din voi şi să nu renunţaţi. V-aţi pregătit pentru asta încă de la grădiniţă, sunteţi pregătiţi! Eu cred în voi!"

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?