Scrisoarea prin care Baudelaire își anunța iubita că se va sinucide a fost vândută la licitaţie

 
Baudelaire
Baudelaire

O scrisoare a poetului francez din secolul al XIX-lea, Charles Baudelaire, în care acesta anunță că se va sinucide, s-a vândut la licitație în Franța pentru suma de 234.000 de euro.Notița, datată 30 iunie 1845, a fost adresată iubitei lui Baudelaire, actrița și dansatoarea Jeanne Duval.

Poetul, în vârstă de 24 de ani, a încercat să se sinucidă în aceeași zi - dar a supraviețuit.

Site-ul francez de licitații Osenat a declarat că scrisoarea a fost vândută unui cumpărător privat la un preț de trei ori mai mare decât prețul estimat.

În scrisoare, Baudelaire a informat-o pe amantă despre intenția sa de a-și lua propria viață. "Când vei primi această scrisoare, voi fi mort", a spus el.

"Mă ucid pentru că nu mai pot trăi, nici nu suport povara adormirii și trezirea din nou". Baudelaire, care avea probleme de bani după ce și-a irosit moștenirea, s-a înjunghiat în piept, dar nu a suferit răni grave.

Baudelaire a trăit încă 22 de ani după acest moment, publicând între timp și volumul care i-a adus celebritatea, Les Fleurs du Mal ("Florile răului"). Lucrările sale au influențat generații întregi de poeți francezi. A murit în 1867 de sifilis.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?