Scripcaru a ajuns, până la urmă, pe acoperiș!

 

Primarul George Scripcaru a invitat, astăzi, mass-media, pe acoperișul Teatrului Sică Alexandrescu pentru a prezenta Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană, eveniment aflat la cea de a treizecea ediție, ce va avea loc în luna noiembrie. Locația aleasă nu a fost una întâmplătoare după ce una dintre piesele participante la aceste eveniment, "Scripcaru pe acoperiș", pusă în scenă de Teatrul Evreiesc de Stat, a născut o serie de polemici legate de titlu.

„Să stiți că nu e prima dată când am fost pe acoperiș, am mai fost aici, când am avut lucrările de reparații ale clădirii Teatrului, inclusiv pentru acoperiș. Am ales acest loc ca să lămuresc interpretarea eronată care s-a dat în momentul în care organizatorii au tradus diferit textul unei piese de teatru consacrate, <>. Până la urmă mă bucur că s-au creat aceste discuții pentru că iată, piesa a fost foarte bine promovată și sper că va fi cu atât mai căutată de public. Primăria Brașov a cofinanțat, și în acest an, Teatrul Sică Alexandrescu pentru organizarea festivalului, biletele sunt la un preț mai mic tocmai datorită susținerii noastre și vă invit pe toți la festival, inclusiv la această piesă. Sper ca sălile să fie pline în fiecare seară și voi promova, de fiecare dată când am ocazia, evenimentele organizate de instituțiile de cultură din Brașov, chiar dacă va trebui să mă urc pe acoperiș“, a declarat primarul George Scripcaru.

Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană este organizat de Teatrul Sică Alexandrescu și se va desfășura în perioada 17-23 noiembrie, în sala mare. La festival vor participa șapte teatre din România și Republica Moldova, dintre care 4 din București, unul din Chișinău, unul din Oradea și Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, cu mențiunea că acesta din urmă nu va participa în concurs.

Continuarea pe Realitatea de BrașovAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?