Scriitoarea americană Harper Lee, autoarea romanului "Să ucizi o pasăre cântătoare", a murit

 

Scriitoarea americană Harper Lee, cunoscută pentru romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", a murit la vârsta de 89 de ani.

Vestea decesului autoarei a fost confirmată de primarul din Monroeville, oraşul natal al romancierei, informează BBC News. Scriitoarea locuia într-o casă de bătrâni din această localitate și suferea de deficiențe vizuale și auditive.

Nelle Harper Lee s-a născut pe 28 aprilie 1926 şi a fost bună prietnă cu Truman Capote. A publicat romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare" în anul 1960, volumul aducându-i un Premiu Pulitzer pentru ficţiune. De-a lungul anilor, cartea sa de debut s-a vândut în circa 30 de milioane de exemplare.

De asemenea, romanul a fost ecranizat în 1962. Cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obținut patru premii Oscar.

Continuarea acestui volum "Du-te și pune un străjer", a fost publicat abia 55 de ani mai târziu. Cartea reia personajul Jean Louise Finch, poreclită Scout, ajunsă la 26 de ani, după ce în "Să nu ucizi o pasăre cântătoare" avea doar şase ani.

Recentul roman, care evocă, la fel ca primul, raporturile dintre negri și albi în sudul Statelor Unite marcat de rasism și segregare, a fost scris înaintea primului și prezentat unui editor din 1957, dar fără succes atunci, potrivit Agerpres.

"Du-te şi pune un străjer" a depășit  la lansarea sa în SUA toate recordurile de vânzări în librării pentru o carte de ficțiune pentru adulți.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?