Şcoli închise în București şi Călăraşi, vineri, din cauza condițiilor meteo

Şcolile ar putea fi închise joi şi vineri
Şcolile ar putea fi închise joi şi vineri

ŞCOLI ÎNCHISE: Elevii din Bucureşti, judeţul Călăraşi şi Voluntari - judeţul Ilfov - nu merg la ore vineri din cauza vremii.Şcolile din judeţul Călăraşi vor fi închise vineri din cauza vremii, potrivit unui anunţ transmis de ISU. Judeţul Călăraşi se află sub cod portocaliu de ninsori, valabil de joi seara până vineri la ora 15.00.

”Important! Cursurile în unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi se suspendă în ziua de vineri.23.03.2018”, se arată în anunţul postat de ISU Călăraşi.

Judeţul Călăraşi se află, alături de alte 13 judeţe şi de Capitală, sub cod portocaliu de ninsori, valabil de joi seara până vineri la ora 15.00.

De asemenea, elevii nu vor merge la şcoală nici în Voluntari - judeţul Ilfov.

Școli închise în București. Primăria Generală a Bucureștiului a anunţat, marţi, că şcolile și grădinițele din Bucureşti vor fi închise vineri, având în vedere că sunt anunţate ninsori.

Școli închise în București. Este oficial. Primăria Bucureștiului a decis suspendarea cursurilor în București, în ziua de vineri, din cauza ninsorii. Potrivit meteorologilor, joi și vineri se anunță a fi vârful ninsorilor în București. Inițial, Gabriela Firea analiza posibilitatea suspendării cursurilor pentru două zile. "Vom lua o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea de închidere a şcolilor joi şi vineri. Ne-am pus problema, având în vedere că joi şi vineri ninge din nou", a declarat, la un post de televiziune, Gabriela Firea.

Școli închise în București și în februarie

Unitățile de învățământ au mai fost închise în București, dar și în alte județe în luna februarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

"Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favoriza poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la un post de televiziune.

 "După 26 martie ne aşteptăm ca vreme a să intre într-un proces de încălzire, să înregistrăm valori pozitive, pe 27-29 martie între 11 şi 16 la nivelul întregii ţări, 15 şi 16 grade în sudul şi vestul ţării", a mai precizat reprezentantul ANM.
 
Școli închise în București. Care ar fi motivul

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis marți o nouă informare de vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ şi polei, valabilă în perioada 20 martie, ora 15:00 – 22 martie, ora 10:00.

În intervalul menționat vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

Subiecte pe aceeași temăprint


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?