SCLAVIE în Argeş. Primarul ŞTIA de existenţa minorilor supuşi la muncă forţată

SCLAVIE în Argeş. Primarul ŞTIA de existenţa minorilor supuşi la muncă forţată

O persoană sechestrată, cu identitate necunoscută, a murit, în data de 1 noiembrie 2015, în condiţii suspecte, în dosarul sclavilor ţinuţi sechestraţi în comuna argeşeană Berevoeşti, în cauză fiind deschis dosar de cercetare penală la IPJ Argeş, potrivit unui raport al Prefecturii."În data de 1 noiembrie 2015 moare în condiţii suspecte una dintre persoanele sechestrate, persoană cu identitate necunoscută. Condiţiile producerii acestui deces fac în prezent obiectul unui dosar de cercetare penală la IPJ Argeş", se arată în raportul Prefecturii Argeş făcut public marţi.

Conform Prefecturii Argeş, primarul din Berevoeşti ştia de existenţa unor minori supuşi la muncă forţată în localitate, însă nu a făcut nimic pentru salvarea acestora.

"Primarul comunei transmite în data de 9 noiembrie 2015, două adrese: către Postul de poliţie din localitate şi, respectiv, către Secţia rurală de poliţie Schitu Goleşti, unde este arondată comuna Berevoeşti. În aceste adrese, primarul afirma că 'există suspiciuni că în unele familii se află minori fără acte de identitate care sunt folosiţi la diverse activităţi care nu sunt specifice vârstei lor' şi solicită organelor de poliţie să ia măsuri pentru identificarea lor. (...) În data de 09.12.2015, primarul constituie o comisie pentru a identifica familiile cu minori care nu deţin acte de naştere sau de identitate, în vederea punerii acestora în legalitate pe linie de stare civilă, deci nu pentru a identifica minori puşi la muncă forţată, asa cum preciza în adresele transmise poliţiei. (...) Toate aceste elemente ne conduc la concluzia că primarul comunei Berevoeşti, după cum chiar el afirma în cele două adrese transmise poliţiei, ştia de existenţa unor minori supuşi la muncă forţată în localitate, însă nu a făcut nimic concret pentru identificarea şi salvarea acestora", se mai arată în raportul Prefecturii Argeş, citat de MEDIAFAX.

Oficialii Prefecturii Argeş îl mai acuză pe edil că s-a rezumat să trimită două adrese şi să efectueze "formal" o aşa zisă anchetă socială în care nu a descoperit de fapt nimic.

Primarul din Berevoeşti, Florin Proca, susţine, însă, în continuare că nu a ştiut ce se întâmplă în localitate.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?