Schimbările climatice ar putea creşte riscul de îmbolnăvire la animalele de casă, potrivit RSPCA

 
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Schimbările climatice ar putea ucide animalele de casă, potrivit Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Acest lucru s-ar putea întâmpla pe fondul creşterii temperaturii care cauzează o răspândire a bolilor exotice la câini şi pisici.
Oamenii de ştiinţă avertizează că paraziţii răspunzători de moartea câinilor şi pisicile se răspândesc într-un ritm alert în Marea Britanie. În plus, din cauza numărului mare de animale de casă care sunt aduse din ţările exotice, există riscul ca bolile să se adapteze condiţiilor climatice şi, mai mult, să se transmită şi stăpânilor animalelor.

Profesorul Sandy Trees, specialist la Universitatea din Liverpool, a spus că bolile exotice ar putea să se stabilească în Marea Britanie pe măsură ce temperatura continuă să crească. Sandy Trees a adăugat că numărul de animale care au intrat în această ţară a crescut de la 5.000 la 100.000 din anul 2000 până astăzi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?