SCHIMBARE ULUITOARE anunţată de GOOGLE. Schimbă regulile privind CONFIDENŢIALITATEA datelor

 
Secrete scoase la iveală de Google
Secrete scoase la iveală de Google

Google ar putea crea conturi online pentru copii cu vârste de sub 13 ani, decizie care ar putea avea implicaţii controversate referitoare la confidenţialitatea datelor, relatează Financial Times.Compania lucrează la o versiune a site-ului YouTube pentru copii, care să includă funcţii suplimentare prin care părinţii să îşi poată controla copiii. Google analizează şi crearea altor conturi destinate copiilor, cum ar fi prin sistemul Gmail, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

Google şi alte companii din domeniul Internetului, precum Facebook, teoretic nu îşi oferă serviciile persoanelor cu vârste de sub 13 ani. În practică, milioane de copii au deja conturi pe Google şi Facebook, întrucât companiile nu pot verifica vârsta reală a utilizatorilor anonimi.


Intenţia Google face parte din efortul companiei de a oficializa relaţia companiei cu utilizatorii foarte tineri.

Noul sistem YouTube, dezvoltat de Google în ultimele luni, va permite adulţilor să controleze strict ce conţinut pot accesa copiii lor. Părinţii vor putea controla ce informaţii culege Google despre copiii lor, iar sistemul ar putea fi proiectat să fie utilizat pe tablete.

"Nu comentăm zvonurile şi speculaţiile", a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
13 0
Scopul nu e cel declarat
20 Aug 10:15
Incearca de fapt sa-i obisnuiasca de mici pe aia cu monitorizarea, sau incearca sa-i convinga pe adulti ca monitorizarea e ceva bun? Asta e singura intrebare asupra scopului, ca oricum nu-i pot impiedica pe aia mici sa-si faca in paralel si conturi de adulti pe care sa nu poata intra parintii si nici macar sa nu stie parintii de ele.
Răspunde
13 0
Scopul nu e cel declarat
20 Aug 10:12
Incearca de fapt sa-i obisnuiasca de mici pe aia cu monitorizarea, sau incearca sa-i convinga pe adulti ca monitorizarea e ceva bun? Asta e singura intrebare, ca oricum nu-i pot impiedica pe aia mici sa-si faca in paralel si conturi de adulti pe care sa nu poata intra parintii si nici sa nu stie parintii de ele.
Răspunde
14 0
Ateul
19 Aug 20:10
Vor sa le spele creierele de mici
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?